Učenici OŠ don Mihovila Pavlinovića izveli mjuzikl ‘Dalmatinski mozaik’

 

‘Dalmatinski mozaik’ naziv je mjuzikla koji su sinoć na sceni Gradskoga kulturnoga središta izveli učenici Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića.

Tijekom pripreme mjuzikla, učenici su uložili mnogo truda i rada, što se itekako vidjelo na pozornici. Kao pravi profesionalci tijekom mjuzikla su publici prikazali Dalmaciju, život u Dalmaciji i sve posebnosti koje ona ima.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

U mjuziklu su sudjelovali Mali i Veliki zbor OŠ don Mihovila Pavlinovića koji je vodila prof. Ljupka Sršen Gutić, folklorna skupina nižih razreda, Ljubića Ćelić (Dalmatina), Ena Nižić (Mara) te solisti: Ante Ramić, Erika Malezija, Marin Kaleb, Marijeta Stanjko, Ana Bukovac, Ana Šiljeg, Zlata Vekić, Tonka Plećaš, Anđela Senta, Ivan Volarević (harmonika). Na klavijaturama je bila prof. Zrinka Boras.

“Zahtjevan je ovo i iscrprljujući projekt bio, ali vidjevši oduševljenje, zadovoljstvo i radost koje je naš mjuzikl na velikoj pozornici izazvao, sve su muke i teškoće umah zaboravljene. Idejni začetnik i spiritus movens, naša je učiteljica glazbene kulture Ljupka Sršen Gutić koja, očigledno, snagu i volju za rad dobiva upravo – radom. Temu predstavljanja dalmatinskih gradova – bisera, u libreto je razradila učiteljica hrvatskoga jezika Ivona Martinović, a malu glumce uvježbale su učiteljice hrvatskoga jezika Helena Bjeliš i Ana Jogunica. Učiteljica glazbene kulture Zrinka Boras bila je glazbena desna ruka  našoj voditeljici projekta Ljupki, učiteljica razredne nastave Katarina Petković Galov  uvježbala je male folkloraše, a engleske turiste i hrvatske vodičice za scenu je pripremila učiteljica engleskoga jezika Ana Tot.  Živopisnu je dalmatinsku scenografiju osmislila i ostvarila učiteljica likovne kulture Matea Jerkić. Naši su učenici, naravno, najsjajnije zvijezde Dalmatinskoga mjuzikla. Puno su truda uložili, puno proba odradili; trebalo je naučiti tekst, pjesme, pokrete, svladati tremu…. Sve su to oni uspjeli i što je jako važno: na zabavan i zanimljiv upoznali i predstavili ljepote svoga dalmatinskog zavičaja, naučili dalmatinske pjesme i zavoljeli ih, spoznali vrijednost tradicije i kulture. Ovime smo ispunili cilj projekta Dalmatinskog mjuzikla: približiti tradiciju i znamenitosti Dalmacije našim učenicima i potaknuti u njima još veću ljubav i povezanost s rodnim krajem”, istaknuli su iz Škole. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content