Poznati ovogodišnji laureati Grada Metkovića

 

Gradski vijećnici jutros su na sjednici Gradskoga vijeća usvojili prijedlog I. izmjena i dopuna Proračuna Grada Metkovića za 2023. Izmjenama i dopunama Proračun je uvećan za milijun i 885 tisuća eura.

„Gradski Proračun uvećan je za otprilike 19 %, a izdvojio bih samo neke značajnije projekte – uređenje igrališta uz igralište ‘Iza Vage’, uređenje svlačionica ONK Metkovića, sustav grijanja i hlađenja zgrade ‘Iza Vage’, uređenje nogostupa u Ulici Petra Krešimira IV. (od Dubrovačke ulice pa do semafora a Kladi), povećan je iznos sufinanciranja Hrvatskoga Crvenoga križa, povećali smo iznos sufinanciranja privatnih vrtića, prijavili smo se na energetsku obnovu zgrade Gradske uprave itd“, istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Kino_baner
Kino_baner

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Metkovića jednoglasno je donesena i odluka o ovogodišnjim dobitnicima javnih priznanja Grada Metkovića.

Javna priznanja dodjeljuju se 20. srpnja, prigodom blagdana Sv. Ilije – Dana Grada Metkovića, domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama, koje su svojim radom ili djelovanjem i demokratskim usmjerenjem pridonijele promicanju i ugledu Metkovića.

Ovogodišnji laureati su:

  • Dragica Krnjača, s. Magdalis, posmrtno – Nagrada Grada Metkovića za životno djelo
  • Rukometni klub Metković – Mehanika – Nagrada Grada Metkovića ‘Ždral’ u području sporta
  • Goran Martinac – Nagrada Grada Metkovića ‘Narona’ u području kulture
  • Ljiljana Jeličić – Nagrada Grada Metkovića ‘Narona’ u području obrazovanja
  • Udruga Otac Ante Gabrić – nagrada Grada Metkovića ‘Sv. Ilija’ u području socijalne skrbi

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content