‘Sportski praznici’ – besplatni ljetni sportski program za školarce i u Metkoviću

 

Otvorene su prijave za program Hrvatskog školskog sportskog saveza Sportski praznici koji će se održati od 26. lipnja do 21. srpnja na 85 lokacija diljem Hrvatske.

Među tri lokacije u Dubrovačko-neretvanskoj županije u kojima će se održati program je i Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću. Točan datum održavanja u Metkoviću bit će objavljen objavljen na službenoj stranici Hrvatskoga školskoga sportskoga saveza. 

Kino_baner
Kino_baner

Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji Hrvatski školski sportski savez u 2023. godini provodi na 85 lokacija u Republici Hrvatskoj. Program je 2022. godine nagrađen i na #BeActive Awards gdje je dobio posebno priznanje Europske komisije za finalista u kategoriji najboljih sportsko-edukativnih projekata u Europi. Projekt se provodi uz podršku Ministarstva turizma i sporta koji je prošle godine za Sportske praznika i ljetnu rekreaciju djece i mladih uz stručno vodstvo na području škole izdvojio više od tri milijuna kuna.

Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu – shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te okupiti kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike, uz organiziran obrok i stručno vodstvo nastavnika kineziologa koji rade u školi gdje se provodi program. Hrvatski školski sportski savez poziva sve zainteresirane roditelje i učenike da se prijave za najbolje ljetne sportske aktivnosti! Kako nam je bilo prošle godine, pogledajte ovdje. https://youtu.be/iF1nDVR2NYk

Prijave su otvorene od 25. svibnja 2023. godine, a prijaviti se možete OVDJE. Prijave za svaki termin zatvaraju se u petak, odnosno dva dana prije početka sljedećeg termina.

Sve dodatne informacije i upute za prijavu dostupne su ovdje, a za sva dodatna pitanja slobodno kontaktirajte organizatore na email adresu sportski.praznici@skolski-sport.hr

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content