Održana 8. regata osmeraca – Neretva Open 2023.

 

U subotu je održana 8. regata osmeraca na Neretvi – Neretva Open 2023. Ove godine je prijavljeno bilo ukupno 16 posada u 5 različitih kategorija: žene, otvorena, gradovi, mix i veterani. 

Dio natjecatelja je pristigao u Metković dan prije (petak) te je ispred kluba također u večernjim satima organizirana večera uz prigodno druženje, a pojedine posade su i odradile trening na vodi. Možemo reći da Neretva Open nije samo regata koja se održava samo 1 dan.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Rezultati po kategorijama su:

Žene:

 1. VK Biokovo Makarska 3
 2. VK Neretvanski gusar

Otvorena:

 1. VK Jadran Zadar 1
 2. HVK Mornar Split
 3. VK Neretvanski gusar 1

Gradovi:

 1. Zadar
 2. Vukovar
 3. Metković
 4. Makarska

Mix:

 1. VK Rama
 2. Mix 2
 3. Mix 1

Veterani:

 1. VK Neptun – Dubrovnik
 2. HVK Mornar Split
 3. VK Biokovo Makarska
 4. Legende

Najbrža posada na regati je VK Jadran Zadar 1. Zanimljivo je da Zadrani već tradicionalno odnose pehar za najbržu posadu Neretva Opena i to proslave na originalan način, skokom sa mosta u Neretvu. Također, ove godine je prvi put nastupila i posada bivših veslača Neretvanskog gusara (Legende). Jako je lijepo bilo vidjeti ponovno druženje ljudi koji su nekad aktivno veslali pod grbom našeg veslačkog kluba i nadamo se da će se to i ubuduće događati.

Novost je da je ove godine za vrijeme održavanja regate održana ergometrijada – Otvoreno prvenstvo osnovnih škola, na kojem su nastupili učenici 5., 6. i 7. razreda osnovnih škola iz Boke Kotorske, Rame i Metkovića, a rezultate ćemo objaviti u posebnom članku.

Hvala svim natjecateljima i svim onima koji su posjetili ovu regatu, a posebno sponzorima.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content