Radovi na projektu izgradnje kompostane Metković

 

U tijeku su radovi na projektu izgradnje kompostane za obradu biootpada u Metkoviću.

Kompostana je smještena u predjelu Vrbovci, a njezinom izgradnjom osigurat će se infrastruktura potrebna za biološku obradu odvojeno prikupljenog biootpada, što će doprinijeti unaprjeđenju sustava gospodarenja otpadom na području Grada Metkovića. Osim iz Metkovića, na kompostani će se moći obrađivati i biootpad sakupljen u jedinicama lokalnih samouprava iz širega područja. Dodatno će se dovoziti i biootpad od proizvodnje voća i povrća koji će se preuzimati od poslovnih subjekata, a rješavat će se i dugogodišnji problem otpadne mandarine koja se trenutno odlaže na neprimjerene načine.

Metkovsko ljeto - baner
Gru_ baner

Izgradnja kompostane jedan je od preduvjeta za uspostavu cjelovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom Republike Hrvatske. Provedbom ovog projekta izravno će se pridonijeti povećanju stope recikliranja odvojeno prikupljenog otpada, i dugoročno pozitivno utjecati na zaštitu okoliša kroz smanjenje količine otpada koja će se odložiti na odlagališta, izbjegavanje odlaganja otpada u okoliš i smanjenje emisija stakleničkih plinova.

Sve aktivnosti mogu se pratiti na web stranici projekta: www.kompostana.cistoca-metkovic.hr

Projekt „Izgradnja kompostane Metković“  traje 40 mjeseci, ukupne je vrijednosti  3.241.761,09 €, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 50 %, a preostalih 50 % je iz vlastitih sredstava Čistoće Metković d.o.o.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content