Proslava blagdana Gospe Snježne u Vidu

 

Povodom blagdana Gospe Snježne u Vidu od danas pa do subote na rasporedu je nekoliko događanja, a koje organizira HSŠKD Narona.

U četvrtak, 3. kolovoza pored AM Narona bit će postavljena izložba fotografija “Župa Vid i župljani kroz povijest”. Ukupno 106 starih fotografija formata A3 i A4, nastalih od 1. Svjetskog rata do Domovinskog rata. Fotografije prikazuju jedan period iz povijesti župe Vid. Nastojali su fotografije poredati u neke smislene cjeline: osobne dokumente iz različitog perioda (iz tri države), fotografije osoba i događaja iz II. Svjetskog rata među kojima su župljani koji su ubijeni na Križnom putu, nekadašnja vjenčanja, sprovodi, fotografije sa služenja vojnog roka u nekadašnjoj JNA, fotografije Vida, događaja…Zbog najave lošeg vremena izložba će bit postavljena danas, umjesto u petak i trebala bi biti dostupna do sutra. Za subotu i nedjelju ovisiti će o vremenskim (ne)prilikama.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

U petak, 4. kolovoza održat će se jednodnevni futsal turnir na školskom igralištu pod imenom ‘Hajdučki đir’. Sustav igranja je tri na tri po kup sistemu, trajanje utakmica je 2×5 minuta. Prijavljeno je 30 ekipa (to je bio i limit) a sva imena vezana su za Hajduk. Sav prihod od turnira namijenjen je za upisivanje tragično preminulog sumještanina Damira Ilića-Dače u Hajdukov park “Za sva vrimena”.

U subotu, 5. kolovoza u 21 sat održat će se vatromet i bakljada na mostu povodom glavnog mjesnog blagdana Gospe od Snijega i Dana pobjede.

Osim ovih događanja HSŠKD Narona, održat će se i lutkarski mjuzikl za djecu ‘Tri mačke’ koji organizira Ustanova za kulturu i sport Metković. Mjuzikl će biti ispred crkve sv. Vida u petak, 4. kolovoza s početkom u 20:30.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content