Prvo Erasmus partnerstvo za Osnovnu glazbenu školu Metković

 

Od početka školske godine 2023./2024. OGŠ Metković postaje partner u Erasmus plus projektu pod nazivom “Arts for climate change”.

Prvi je to projekt škole koji uključuje mobilnost učenika i nastavnika, putom kojeg će se na europskoj razini predstaviti naša glazbena škola, kultura i grad. Školu je na platformu uključila Mihaela Pavlović, prof. mentorica i vodit će glazbenu školu u ovom projektu. Da se priključe projektu pozvala ih je Ana Dragović, prof. savjetnica (Gimnazija Metković).

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Riječ je o projektu vrijednom 60 000 eura, bit će financiran sredstvima Europske unije, a trajat će 20 mjeseci. Koordinator projekta je prof. Graziella Corallo, Institut za visoko obrazovanje Archimede Modica (Sicilija/Italija). Uz OGŠ Metković partneri na projektu su Gimnazija Metković, (Hrvatska), IRARU – udruga za promicanje kulture, integracije i sociokulturne inicijative (Beč, Austrija) te Nisantasi Anadolu Lisesi škola (Istanbul, Turska). Tema projekta je osvješćivanje lokalne zajednice o važnosti zaustavljanja klimatskih promjena te istraživanje metoda i načina borbe protiv navedenih kroz umjetnost.

FOTO: ilustracija / arhiva

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content