Hodočasnici Marijanskoga zavjeta za Domovinu jučer stigli u Metković

 

Hodočasnici ovogodišnjega Marijanskoga zavjeta za Domovinu jučer su stigli u Metković.

Hodočasnici su zapalili svijeću kod spomenika poginulim braniteljima, a kratku molitvu predvodio je pater Ivan Musa netom pristigao iz Zagreba. U Gradskoj sportskoj dvorani okrjepu su im pripremili obitelji Buljubašić i Marević te Udruga veterana 4.gardijske brigade DNŽ. Nakon odmora hodočasnici će danas sudjelovati na svetoj misi u crkvi sv. Ilije nakon čega nastavljaju put prema Neumu. Hodočašće završava u Dubrovniku na Srđu 24. kolovoza.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Trojica hodočasnika, Stjepan Katić iz Slavonskog Kobaša, Ivan Ševedi iz Požeških Sesveta i Matko Ćelić iz Metkovića prohodali su do sada cijelu ovogodišnju rutu koja je započela u Osijeku 11.lipnja. S hodočasnicima je i predsjednik Bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu Tin Šunjić, rodom iz Rogotina.

Godine 2015., mladi i branitelji, zajedno sa svimonima kojima je Hrvatska posebno u srcu pokrenuli su zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u kojem je do sad sudjelovalo preko 5000 sudionika.

Smisao ovoga hodočašća je molitvom u zajedništvu nastaviti borbu za mir, pravdu i istinsku slobodu Hrvatske. Potreba za ovakvim pothvatom osobito se nadovezuje na svojevrsni zavjet sklopljen tijekom Domovinskog rata između branitelja i hrvatskog naroda, i Djevice Marije čijem zagovoru uvijek dugujemo zahvalnost za izmoljenu i izvojevanu slobodu.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content