Srednjoj školi Metković odobren novi Erasmus+ projekt

 

Od ove školske godine Srednja škola Metković sudjeluje u novom Erasmus+ projektu “Natural risks: are we prepared enough?” u partnerstvu sa školama iz Italije (Liceo Classico e Musicale “D. Cirillo”- Aversa) i Francuske (Gestion des Etablissements Catholiques d’Enseignement- Saint Gildas des Boi).

Cilj projekta je unaprijediti znanje o prirodnim rizicima u Europi, fokusirajući se na vulkanizam, seizmizam i poplave u Francuskoj, Italiji i Hrvatskoj. Promovira razumijevanje uzroka i posljedica ovih fenomena, potiče nastavu i učenje temeljeno na kompetencijama putem praktičnih aktivnosti na otvorenom. Također, uključuje susrete sa stručnjacima radi podizanja svijesti o prirodnim katastrofama. Krajnji cilj je stvaranje podcasta korištenjem prikupljenih informacija, fotografija i videa kao obrazovnog alata za nastavu geografije i geologije. Projekt potiče kulturnu razmjenu među učenicima, ističući važnost očuvanja okoliša i demokratskog građanstva.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

U projektu će sudjelovati 15 učenika naše škole te nastavnici engleskog jezika i geografije. Projekt u školi koordinira Petar Nikolić, prof. geografije i engleskog jezika u zvanju savjetnika. Aktivnosti će trajati 18 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 60 000 EUR.

Projekt sufinancira EU iz programa Erasmus+.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content