Svjetski dan prve pomoći obilježen u OŠ don Mihovila Pavlinovića

 

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći, u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića predavanje iz prvoj pomoći održala je ravnateljica Gradskoga društva Crvenoga križa Metković Nela Orlović.

Predavanje je bilo namijenjeno učenicima sedmih i osmih razreda. Prezentiran im je način pružanja prve pomoći na licu mjesta i ono što oni mogu učiniti kako bi pomogli unesrećenima i pružili im prvu pomoć do dolaska stručne pomoći. Također, učenici su informirani o brojevima svih hitnih službi koje je dobro znati ako se nađu u nekoj hitnoj situaciji.

Kino_baner
Kino_baner

I ove godine druge subote u rujnu obilježen je Svjetski dan prve pomoći. Tema ovogodišnjeg dana je Prva pomoć u digitalnom svijetu i cilj je njome učiniti znanje prve pomoći dostupnim što širem broju ljudi. Digitalna tehnologija olakšava svima učenje prve pomoći. To je novi način uz pomoć kojega svatko od nas može naučiti spašavati živote, odnosno podsjetiti se na postupke prve pomoći – od kuće, vlastitim tempom i bez nužnog prilagođavanja rasporeda.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content