Mlađa skupina KUD-a Metković sudjelovala na 52. Dječjim vinkovačkim jesenima

 

Mlađa skupina KUD – a Metković sudjelovala je 9. i 10. rujna 2023. na 52. Dječjim vinkovačkim jesenima.

Mali folkloraši, njih oko 2000, koji djeluju u 60 dječjih folklornih skupina iz svih hrvatskih županija i susjednih zemalja, prošlog su vikenda potpuno opravdano okićeni titulom „budućnost manifestacije“. Ponosno noseći narodnu nošnju svoga mjesta i kraja, pokazali su da su marljivi i vjerni čuvari baštine koju su naslijedili od svojih predaka.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Metkovci su pod vodstvom Anje Batinović i Tomislava Hercega, predstavljali Dubrovačko- neretvansku županiju, za što ih je predložilo stručno povjerenstvo 38. Smotre folklora „Na Neretvu misečina pala“. Naši folkloraši pokazali su „Dječje igre i plesove neretvanskog kraja“ uz pratnju svoga Mandolinskog orkestra.

„Domaćini KUD-a „Metković“ bili su članovi dječje skupine FA „Lisinski“ iz Vinkovaca, kojima ovim putem još jednom zahvaljujemo na gostoprimstvu i velikom slavonskom srcu. Vratili smo se bogatiji za nova prijateljstva i iskustva koja ćemo kroz folklornu suradnju i dalje njegovati, stvarajući tako prekrasne uspomene“, poručili su iz KUD-a Metković.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content