U Metkoviću se održava Zelena čistka – zajednička akcija čišćenja divljih odlagališta otpada

U Metkoviću se danas održava akcija 'Zelena čistka' – zajednička ekološka akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koja se u Hrvatskoj organizira 12. godinu zaredom.

 

U Metkoviću se danas održava akcija ‘Zelena čistka’ – zajednička ekološka akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koja se u Hrvatskoj organizira 12. godinu zaredom.

Predstavnici Grada Metkovića, na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom i pročelnikom Jedinstvenoga upravnoga odjela Ivicom Popovićem te gradskih sportskih klubova okupili su se jutros kod Hotela ‘Narona’. Poslije zajedničkoga fotografiranja krenulo se u akciju čišćenja, a tijekom dana će se obići nekoliko lokacija. Planira se čišćenje dijela korita rijeke Neretve, od mosta do Veletržnice (Velika i Mala riva te Šetalište 116. brigade), Ilegalno odlagalište na Jerkovcu (kanal uz nasip), ilegalna odlagališta uz lokalne, županijske i državne ceste kao i druga ilegalna odlagališta na području grada Metkovića (prema dojavi građana) te lokacije oko osnovnih i srednjih škola.

Svi oni koji danas ne mogu sudjelovati u akciji mogu izabrati aktivnost digitalnog čišćenja, pa u skladu sa svojim mogućnostima pridonijeti ovom najvećem volonterskom projektu očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje.

Inače, Zelena čistka održava se u sklopu svjetske akcije World Cleanup Day, a provođenjem akcije Hrvatska nastavlja biti dijelom priče većih razmjera koje utječu na svijest građana o zdravim navikama, čišćem okolišu i aktivnom pristupu rješavanja problema.

Exit mobile version
Skip to content