Biciklistički vikend u Metkoviću – na Neretvanskom điru ove godine 150 natjecatelja

 

U organizaciji Biciklističkoga kluba Metković ovoga vikenda u Metkoviću se održava 4. biciklistička manifestacija ‘Neretvanski đir’. Tim povodom sinoć je u Hotelu Narona održana konferencija za medije na kojoj su manifestaciju predstavili predsjednik BK Metković Dalibor Talajić, predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića i pomoćnik ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković Ante Zovko i članica Kluba Mara Talajić.

Ovaj dvodnevni događaj sastoji se od dvije biciklističke utrke. Subota je rezervirana za MTB utrku u disciplini eliminator XCE „Metković 2023“ koja je ujedno i nacionalno prvenstvo Hrvatske, dok je u nedjelju na rasporedu UCI class 1 međunarodna utrka XCO „Predolac“ koja se boduje za XCO kup Hrvatske. Ove godine na utrkama sudjeluje više od 150 natjecatelja.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

“S obzirom da je kraj sezone, mislili smo da neće biti velik broj prijavljenih, ali imamo 150 natjecatelja. Na nacionalnom prvenstvu ih je 40-ak, a na međunarodnoj utrci njih 110, između ostalih  iz Poljske, Austrije, Slovenije, BIH, Slovačke Francuske, Izraela itd. Svake godine je sve više i više stranih natjecatelja. Ove godine manifestacija je sufinancirana sredstvima Ministarstva turizma i sporta te imamo veliku pomoć od Grada Metkovića i SZ grada Metkovića na čemu im još jednom zahvaljujem, kao i svim našim sponzorima i prijateljima Kluba. Ove godine u sklopu Neretvanskoga đira održava se i program za djecu s poteškoćama, ali nažalost zbog kiše je odgođen za idući vikend. Nabavili smo i terapeutski tricikl, tako da sva djeca bude dio tog našega šušura. I u budućnosti ćemo sigurno i dalje imati još suradnji s našim udrugama koje skrbe o djeci s poteškoćama, a sve s ciljem njihove dodatne integracije u društvo”, istaknuo je predsjednik BK Metković Dalibor Talajić. 

Uime Grada Metkovića i gradonačelnika Milana okupljenima se obratio Ante Zovko.

“Čestitam BK Metković i predsjedniku Daliboru Talajiću na organizaciji ovoga događaja. Znam da je vrlo teška organizacija koja zahtjeva velik trud. Želim mnogo uspjeha vama organizatorima i svim natjecateljima. Nadam se da će svi ponijeti lijepe dojmove iz Metkovića. Grad Metković i SZ grada Metkovića će i dalje pomagati ovu manifestaciju”, istaknuo je Zovko.

Obje utrke voze se na Predolcu danas i sutra od 9 do 16 sati, a zbog čega je na snazi i privremena regulacija prometa. Iz BK Metković pozvali su sve sugrađane da dođu na utrke i podrže natjecatelje.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content