Aglomeracija Metkovića – trenutno stanje i najava radova

 

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati. Priopćenje tvrtke Metković d.o.o. prenosimo u cijelosti.

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama, te na Crpnim stanicama. Također se nastavljaju radovi na asfaltiranju na svim navedenim lokacijama te u Ulici Molizanskih Hrvata i u Ulici Lovre Matića.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.
Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta

“Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 2. listopada do 8. listopada 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 14 ulica, te 4 crpne stanice.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

Ulica Marka Marulića bila je pod radovima na izgradnji fekalnog kolektora, dok se u Mostarskoj ulici vršila izvedba tamponskog nosivog sloja i asfaltiranje.

Armiranje i betoniranje betonskih površina obavljen je u Ulici sv. Ćirila Ii Metodija, a u Ulici kneza Trpimira su se izvodili radovi na izgradnji fekalnog i izmještanju oboriskog kolektora na jednoj dionici, te armiranje i betoniranje prilaznih rampi na drugoj dionici.

U Ulici Matije Gupca izvodili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora te novog vodoopskrbnog cjevovoda dok je na Crpnoj stanici “Struga” odrađena sanacija propuštanja stupnjaka.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Ulicama kneza Domagoja i Ante Starčevića odrađeno je asfaltiranje, dok su se u Ulici Andrije Kačića Miošića odvijali radovi na izvedbi fekalnog kolektora.

Radovi na sanaciji potpornog zida izvršeni su u Ulici Paška Baburice, dok su u Ulici oca Ante Gabrića nastavljeni radova na izgradnji fekalnog kolektora.

Ulica Petra Krešimira IV bila je pod radovima na izgradnji fekalnog kolektora na jednoj dionici, priprema nosivog tamponskog sloja i asfaltiranje na drugoj dionici, dok je u Jaslinama odrađeno čišćenje gradilišta.

U Ulici Ilije Bošnjaka vršeni su radovi na izgradnji kolektora, a u Ulici Ive Lole Ribara na izvedbi fekalnog kolektora.
Postavljanje crpki, mješača te izvedba elektro radova odrađena je na crpnim stanicama “Tisno”, “Jeovci 1” te “Igralište”.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:
• postavljanje fekalne odvodnje – 192 m
• montaža kućnih priključaka kanalizacije – 17 kom.
• postavljanje vodoopskrbnih cjevovoda – 144 m.

Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti 488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode 11,73 % te Metković d.o.o. i grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content