U Kinu ‘Pobjeda’ u četvrtak film ‘Glembajevi’, ulaz slobodan

 

Povodom Svjetskoga dana audiovizualne baštine u Kinu ‘Pobjeda’ Metković u četvrtak, 26. listopada s početkom u 20 sati na rasporedu je projekcija filma ‘Glembajevi’ – glasovita ekranizacija dramskog klasika Miroslava Krleže.

Radi se o filmu Antuna Vrdoljaka iz 1988. godine, a u kojem je glasovita glumačka postava – Ena Begović, Mustafa Nadarević, Tonko Lonza. Ulaz je slobodan!

Kino_baner
Kino_baner

Inače Svjetski dan audiovizualne baštine obilježava se 27. listopada, a u svrhu isticanja važnosti očuvanja dragocjenih filmskih i televizijskih sadržaja koji čine neizbrisiv dio našeg kulturnog nasljeđa.

Program povodom Svjetskog dana audiovizualne baštine održava se u partnerstvu Kino mreže i Hrvatskog državnog arhiva/Hrvatske kinoteke uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra. Svi materijali koji se koriste za održavanje programa arhivsko su gradivo iz zbirke Hrvatskog državnog arhiva. Ove godine kroz program se želi podsjetiti na filmske uspješnice koje su obilježile osamdesete godine te istovremeno potaknuti našu svijest o nužnosti zaštite ovih neprocjenjivih audiovizualnih dokumenata.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content