U OŠ Stjepana Radića predstavljen projekt Mali slikovni zavičajni rječnik neretvanskoga kraja

 

U OŠ Stjepana Radića Metkovića sinoć je svečanim programom predstavljen projekt Mali slikovni zavičajni rječnik neretvanskoga kraja.

Riječ je o trogodišnjem projektu kojega su zajednički pokrenuli Institut za hrvatski jezik i Osnovna škola Stjepana Radića i u kojem će, uz znanstvenike iz Instituta, sudjelovati učenici  2. a. razreda i ostalih razreda područnih škola u Bijelome Viru i Mliništu.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Na samom početku je sve prisutne pozdravila ravnateljica Škole Božena Nikoletić, a potom i ravnatelj Instituta za hrvatski jezik dr. sc. Željko Jozić. Voditeljica projekta  dr. sc. Perina Vukša Nahod i učiteljica razredne nastave Ana Čužić su ukratko upoznale prisutne sa samim projektom i načinom njegove provedbe. Učiteljica Ana Ćužić u suradnji s knjižničarkom Ivanom Čarapinom koordinirat će aktivnosti u Školi, a pridružit će joj se i drugi suradnici iz Škole i zajednice koji će ovim projektom obogatiti jezičnu baštinu neretvanskog kraja i potaknuti djecu i mlade da sačuvaju svoj zavičajni govor od zaborava.

U nastavku prenosimo dio fotografija portala LIKEmetkovic, na kojem možete pogledati i cjelovitu fotogaleriju.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content