Izbor za ‘Najbolji grad’ – Metković ponovno među pet gradova koji su ostvarili najveći napredak u kvaliteti života građana

U izboru za ‘Najbolji grad’ Metković se i ove godine plasirao među pet gradova koji su ostvarili najveći napredak u kvaliteti života svojih građana. Riječ je o velikom izboru kojega su tradicionalno, po šesti put, organizirali Hanza media i portal Gradonačelnik.hr, uz suradnju agencije IPSOS. U izboru za ‘Najbolji grad’ pobjednici su proglašeni u pet kategorija – Kvaliteta života, Obrazovanje, demografija, socijalna politika i mladi, Ekonomija, Fondovi EU te Najveći napredak u kvaliteti života, a dodijeljene su i dvije posebne nagrade ‘Smart city’ i ‘Eco city’.

Grad Metković se među najboljih pet gradova u ostvarenom napretku u kvaliteti života plasirao po drugi put u tri godine. Kako je objavio portal Gradonačelnik.hr, ovogodišnji plasman u finale Grad Metković je zaslužio, između ostaloga, temeljem ostvarenog napretka u efikasnosti gradske uprave, bruto plaćama po zaposlenome, rastu subvencija u proračunu, izdvajanjima za obrazovanje, socijalnu politiku i mlade u proračunu, izdvajanjima za gospodarenje otpadom, ali i izdvajanjima za bruto plaće u proračunu Grada.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Tekst s analizom projekata i aktivnosti Grada Metkovića, na osnovu kojih se našao među pet plasiranih u napretku kvalitete života, a kojega je objavio portal Gradonačelnik.hr možete pronaći i klikom na poveznicu.

Izvor: Gradonačelnik.hr 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content