Aglomeracija Metkovića – trenutno stanje i najava radova

 

Iz tvrtke Metković d.o.o. poslali su obavijesti vezanu za trenutno stanje i najavu radova na projektu Aglomeracija Metkovića. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati.

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama te na Crpnim stanicama, a planiran je nastavak radova na izvedba novog vodoopskrbnog cjevovoda u Mlinskoj ulici.

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 30. listopada do 5. studenoga 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 11 ulica, te 4 crpna stanica.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Mlinskoj ulici radilo se na fekalnom kolektoru, dok su u Ulici Marka Marulića vršeni radovi na izgradnji tlačnog voda.

Sanacija rubnjaka i betonskih površina obavljena je na Putu Narone, a u Ulici kneza Trpimira izvodili su se radovi na izgradnji fekalnog i izmještanju oboriskog kolektora.

Na Crpnoj stanici “Granica” obavljena je montaža fazonskih komada, na Crpnoj stanica “Struga”  izvedena je donja AB ploča crpnog bazena dok su na Crpnoj stanici “Jerkovac” izvedeni bravarski te strojarski radovi.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

Ulica Andrije Kačića Miošića bila je pod radovima na izvedbi fekalnog kolektora, dok su se u Ulici Paška Baburice izvodili radovi na čišćenju trase.

Asfaltiranje odvojka izvedeno je u Dubrovačkoj ulici, a radovi na izgradnji fekalnog kolektora vršili su se u Ulici Petra Krešimira IV.

U Ulici Petra Zoranića odrađena je  izvedba vodoopskrbnog cjevovoda, dok se u Ulici Ilije Bošnjaka  radilo na izgradnji  novog vodoopskrbnog cjevovoda na jednoj dionici te radovi na izvedbi tlačnog voda na drugoj dionici.

Radovi na izvedbi fekalnog kolektora obavljeni su u Ulici Ive Lole Ribara, dok su na Crpnoj stanici “Pržine” izvedeni bravarski radovi.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:

  • postavljanje fekalne odvodnje – 140 m
  • montaža kućnih priključaka kanalizacije – 8 kom
  • postavljanje vodoopskrbnih cjevovoda – 36m
  • montaža kućnih priključaka vodoopskrbe – 19 kom.

 Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode  11,73 % te Metković d.o.o. i Grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content