Predstavnici Grada Metkovića na sastanku konzorcija dRural projekta

 

U Barceloni u Španjolskoj, tijekom ponedjeljka i utorka, 6. i 7. studenoga, održava se sastanak konzorcija dRural projekta. Predstavnici Grada Metkovića sudjeluju na sastanku zajedno sa partnerima iz tri europske regije –  Extremadura Španjolska, Gelderland Midden Nizozemska te iz naše Dubrovačko-neretvanske županije.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Osim što su pojedinačno regije predstavile ono što je odrađeno do sada, na sastanku se također raspravljalo o daljnjoj provedbi projekta, održivosti projekta i razvijanju komunikacije među partnerima. Na sastanku je između ostaloga i predstavljena platforma drural.hr  na kojoj se već sada mogu pronaći razne usluge iz naše županije, a i šire.

Sva četiri projekt partnera iz Hrvatske razvijaju svoje komplekse usluge na platformi za čiji je cilj poboljšati kvalitetu života na navedenim područjima.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Dom zdravlja Metković, Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku (TERA) te partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura. Traje do 30.06.2024. godine i namijenjen je pametnim ruralnim zajednicama, revolucionarnom projektu koji promiče holistički razvoj ruralne zajednice, održivost digitalne inovacije i socijalnu koheziju.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content