U Gradskoj knjižnici Metković predstavljena knjiga ‘Priča iz pradavnine’ autora Domagoja Vidovića

 

U Gradskoj knjižnici Metković sinoć je održana promocija knjige ‘Priča iz pradavnine’ autora dr. sc. Domagoja Vidovića – našega Metkovca, uglednoga hrvatsloga jezikoslovca.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Uz autora, o knjizi su govorili akademik Luko Paljetak, autor predgovora, te Boris Njavro, predsjednik Društva dubrovačkih pisaca koje je izdalo knjigu, piše portal LIKEmetkovic.hr.

Akademik Luko Paljetak kazao je, kao predstavljač i pisac pogovora, za njegovu knjigu da je riječ o jednom vrlo složenom, intrigantnom, sjetnom i dubokom ljubavnom romanu kojemu je u podlozi grčka i slavenska mitologija: priča o Perzefoni koja je maska da se prikrije vlastita sjetna ljubavna priča o izgubljenoj Perzefoni.

Njavro je istaknuo zadovoljstvo što je knjiga ugledala svjetlo dana, naglasivši kako je ista plod dugogodišnje suradnje koja je započela u Literatu.

Vidović je svoj roman predstavio kao štivo koje je nastalo kao priča u nastavcima za svoju dušu. Morsku priču koja je nekako krenula iz Neretva, zadržala se u Neretvanskom kanalu, stigla do Korčule, a potom i do Dubrovnika i Boke kotorske. Vrtijeljika, vrtlog u kojem se priče i likovi vrte poput lišća na vjetru što zapliće nam se među nogama.

Na početku predstavljanja, sve prisutne koji su do posljednjeg stolca ispunili dvoranu Gradske knjižnice, pozdravila je ravnateljica Vesna Vidović, a susret je zaključila pjesnikinja Stana Šćapec, čitajući stihove iz svoje prve zbirke poezije Pjesme za lijek.

Fotografije i izvor: LIKEmetkovic.hr

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content