Aglomeracija Metkovića – trenutno stanje i najava radova

 

Iz tvrtke Metković d.o.o. poslali su priopćenje vezano za trenutno stanje i najavu radova na projektu Aglomeracija Metkovića. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Želja_baner
Napoleon_baner

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati.

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama,  kao i na crpnim stanicama te nastavak radova na asfaltiranju u Ulici Ive Lole Ribara i Ulici oca Ante Gabrića.

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 13. do 19. studenoga 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 11 ulica, te 1 crpna stanica.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Mlinskoj ulici vršeni su radovi na fekalnom kolektoru, dok je Put Narone bio pod radovima sanacija rubnjaka i betonskih površina.       

Radovi na izgradnji fekalnog i izmještanju oboriskog kolektora izvodili su se u Ulici kneza Trpimira, a u Zagrebačkoj ulici su se odvijali radovi na izvedbi fekalnog kolektora, te izmještanju instalacija HEP-a.

Crpna stanica “Struga” bila je pod radovima na armiranju i betoniranju zidova crpnog bazena i uljevnog okna.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Ulicama Andrije Kačića Miošića i Ive Lole Ribara izvodili su se radovi na izvedbi fekalnog kolektora, dok je u Ulici Paška Baburice izveden je asfaltni sloj.

Asfaltiranje odvojka izvedeno je u Dubrovačkoj ulici, a Ulica Petra Krešimira IV bila je pod radovima na izgradnji fekalnog kolektora, SDNU kabelske kanalizacije i  novog vodoopskrbnog cjevovoda.

Nastavak radova na izmještanju PVC oborinske odvodnje i izvedbi kabelske kanalizacije odvijao se u Ulici Ilije Bošnjaka, dok je u Ulici oca Ante Gabrića izvedeno asfaltiranje.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:

  • postavljanje fekalne odvodnje – 143 m
  • postavljanje SDNU – kabelske kanalizacije – 66 m.

 Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode 11,73 % te Metković d.o.o. i Grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content