Učenicima Gimnazije Metković prvo mjesto iz njemačkog jezika na državnom Jezičnom WocaBee prvenstvu

Učenici 4. a razreda jezične gimnazije protekli su tjedan sudjelovali u Jezičnom WocaBee prvenstvu 2023.

Natjecali su se u konkurenciji od 70 razreda svih uzrasta iz cijele Hrvatske koji kao strani jezik uče engleski ili njemački. Pod mentorstvom razrednice, prof. Ane Bebić, natjecali su se u njemačkom jeziku. Uvjet za sudjelovanje na natjecanju bio je da svaki učenik riješi minimalno dva paketa koja se sastoje od pisanja i izgovaranja njemačkih riječi, čije su teme varirale. Za svaki riješeni zadatak u paketu učenici su dobivali određeni broj bodova, a val pozitivnog natjecateljskog duha poticao ih je da što češće rješavaju zadatke i skupe što više bodova. Našim je jezičarima profesorica cijeli tjedan postavljala nove pakete, a oni su ih predano rješavali i uživali u tome.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Dana 27. studenoga objavljena je konačna ljestvica: rasturili su i uvjerljivo osvojili prvo mjesto u državi. U pojedinačnom poretku učenika u državi troje učenika zauzelo je prva tri mjesta, a čak osmero učenika zauzelo je neko od prvih deset mjesta na ljestvici. Kao nagradu za uspjeh na državnoj razini dobit će licencu za plaćenu verziju WocaBee aplikacije koja pruža učenicima puno veće mogućnosti, diplome i poklone s logom aplikacije.

U razdoblju 28. i 29. studenoga uvjerljivo najbolji WocaBee razred sudjelovat će u međunarodnom prvenstvu u kojem sudjeluju po tri najbolja razreda iz osam država.

Piše: Rita Gnječ, 4.a

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content