Pojačane aktivnosti policije u sklopu “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”

Svake godine u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj  obilježava se „Mjesec borbe protiv ovisnosti“ u sklopu kojeg  policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provode niz aktivnosti koje imaju za cilj podizanje razine svijesti javnosti na problem svih oblika ovisnosti.

U tom smislu policijski službenici samostalno i uz partnere  održavaju edukativna predavanja o  prevenciji ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću te ih upoznaju sa štetnosti uporabe nikotinskih vrećica, e-cigareta i energetskih pića. Predavanja su namijenjena učenicima završnih razreda osnovnih škola te prvih  razreda srednjih škola na području naše Županije.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Osim toga, pojačana je ulična redukcija na suzbijanju svih nedozvoljenih sredstava koje izazivaju ovisnosti, kao i aktivnosti u prometu te testiranje vozača na prisutnost droga i alkohola u organizmu kao i aktivnosti na graničnim prijelazima u cilju suzbijanja međunarodnog krijumčarenja droga.

Pojačano se  kontrolira prodaja i usluživanje alkohola, te prodaja cigareta i igara na sreću  maloljetnicima i poštivanje gradskih Odluka o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića u Dubrovniku i Metkoviću.

U prvih 10 mjeseci ove godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirana su 64 kaznena djela iz domene kriminaliteta droga te 625 prekršaja iz Zakona o suzbijanju droga.

Što se tiče zapljena droga, evidentirano je 714 zapljena različitih vrsta droga u kojima je zaplijenjeno nešto manje od 80 kg marihuane, oko 22 kg heroina, preko 3 kg amfetamina, preko 300 g hašiša, 414 g kokaina,  gotovo 3 kg amfetamina, 128 g psilocibilnih glijiva i nešto manje od 6 tisuća tableta koje se nalaze na popisu droga. 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content