Predavanje o kompostiranju: korisni savjeti za svakodnevnu praksu

U utorak, 28. studenoga u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću održano je predavanje o kompostiranju za opću javnost.

Predavač je bio Mirko Matić, vlasnik obrta Aeterna, koji se bavi proizvodnjom mikro bilja i jestivog cvijeća te proizvodi kompost i proučava proces kompostiranja već 10 godina.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Polaznici su tako imali priliku naučiti o važnosti recikliranja organskog otpada i održivog pristupa upravljanju otpadom. Matić je istaknuo ključne korake u procesu kompostiranja, naglašavajući kako pravilno pripremljen kompost može biti izuzetno koristan za poboljšanje plodnosti tla. Kroz svoje bogato i svakodnevno iskustvo, Mirko je podijelio praktične savjete o vrstama materijala koji se mogu kompostirati, idealnim uvjetima za proces, te kako postići ravnotežu između zelene i smeđe mase. Ovo edukativno predavanje potaknulo je svijest o očuvanju okoliša među sudionicima, pružajući im konkretna rješenja za aktivno sudjelovanje u promicanju ekoloških praksi u svakodnevnom životu.

Predavanje je održano u sklopu projekta „Izgradnja kompostane Metković“  koji traje 40 mjeseci, ukupne vrijednosti  3.241.761,09 €, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 50%, a preostalih 50% je iz vlastitih sredstava Čistoće Metković d.o.o.

Sve aktivnosti vezano za projekt mogu se pratiti na web stranici projekta: www.kompostana-metkovic.eu

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content