Koncertom Mandolinskog orkestra i ukrašavanjem božićnog drvca na Trgu u subotu počinje manifestacija Advent Metković

Na tri lokacije u centru Metkovića – Gradskom parku, Gradskom kulturnom središtu i Trgu kralja Tomislava, od 2. do 31. prosinca 2023. održat će se čarobna blagdanska manifestacija “Advent Metković”.

Program počinje u subotu u 10 sati tradicionalnim ukrašavanjem božićnog drvca na glavnom metkovskom trgu u kojem će sudjelovati  Središnji vrtić, OŠ Stjepana Radića, Mali KUD i Dječji vrtić Leut. Istog dana u 14 sati organizirano je ukrašavanje božićnog drvca ispred crkve sv. Nikole biskupa u kojem će sudjelovati Dječji vrtić Radost i Dječji zbor crkve sv. Nikole. Program se nastavlja u 19:30 u galeriji Gradskog kulturnog središta uz koncert Mandolinskog orkestra KUD-a Metković koji okuplja različite generacije djece i mladih njegujući tradicijsku glazbu i instrumente pod ravnanjem prof. Tomislava Hercega. Koncert će obogatiti nagrađeni Mandolinski orkestar Imotski.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

“Božićna bajka” nastavlja se paljenjem prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava u nedjelju 3.12. u 16:30. U ponedjeljak u 19 sati, u GKS-u slijedi predstavljanje knjige fra. Domagoja Volarevića i Domagoja Runje pod nazivom “Splitski Evanđelistar”, a u utorak, u isto vrijeme, tradicionalni koncert učenika Osnovne glazbene škole Metković povodom blagdana sv. Nikole. U srijedu, 6.12. na glavnom gradskom trgu Udruga lađarica Metkovke organizira dolazak sv. Nikole s darovima za djecu. U četvrtak, 7.12. u galeriji GKS-a nastupit će koncertni umjetnik posebne scenske izražajnosti, Srđan Bulat iz Splita, koji je osvojio najviše nagrade na gotovo svim prestižnim svjetskim natjecanjima za klasičnu gitaru. Svirao je kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom, Splitskim komornim orkestrom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, a ovom prigodom izvest će solistički recital na klasičnoj gitari s programom skladatelja 19. i 20. stoljeća.

Ovo je tek prvi dio čarobnog adventa koji će zablistati punim sjajem od 8. prosinca kada će se predstavama, koncertima i izložbama u GKS-u te plesnim radionicama i humanitarnom sajmu na trgu, pridružiti atraktivno klizalište u Gradskom parku koje će raditi svim danima osim Badnjaka i Božića od 14:30 do 22 sata. Posjetitelje parka svakoga dana do ponoći očekuje i izuzetan besplatni glazbeni program koji će činiti koncerti Soul Fingersa, Zostera, Brain Holidaysa, Elvisa Sršena i drugih vrhunskih “live” izvođača, kao i slušaonice te DJ setovi predstavnika domaće elektronske scene. Dodamo li tomu natkrivenu pozornicu i plesni podij, te primamljivu ugostiteljsku ponudu adventskih kućica možemo samo zaključiti da će boravak u parku biti bezbrižan, uz pregršt plesa, smijeha i zabave za sve uzraste.

Advent Metković idealno je mjesto za zajedničko stvaranje predivnih obiteljskih uspomena, susrete sa starim prijateljima i upoznavanje novih, te ispunjenje vašeg srca toplinom i radosti u blagdanskom razdoblju. Pridružite nam se od 2. do 31. prosinca 2023. kako bismo zajedno stvorili čaroban i nezaboravan Advent u Metkoviću. Vidimo se!

Organizatori Adventa Metković su Grad Metković, Ustanova za kulturu i sport Metković i Turistička zajednica grada Metkovića uz podršku Dubrovačko – Neretvanske županije i Turističke zajednice Dubrovačko – Neretvanske županije. 

Sve najnovije informacije o Adventu u Metkoviću potražite na službenoj web stranici www.adventmetkovic.eu i društvenim mrežama.

 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content