Policijski službenici PP Metković educirali učenike kako se zaštiti na internetu, evo savjeta

 

U povodu jučerašnjeg obilježavanja Dana sigurnijeg interneta, jednog od najvažnijih dana u kalendaru informacijske sigurnosti, koji se svake godine obilježava drugog dana, u drugom tjednu, drugog mjeseca – veljače, policijski službenici Policijske postaje Metković održali su predavanje učenicima osmih razreda Osnovne škole Opuzen.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Tijekom edukacije učenici su imali priliku doznati koji su najčešći oblici internetskih prijevara i kako se od njih zaštiti na najbolji mogući način.
Dan sigurnijeg interneta obilježava se u oko 200 zemalja na svim kontinentima i doseže milijune ljudi diljem svijeta, a ima za cilj podići svijest o novonastalim izazovima u pogledu sigurnosti na internetu.

Koristimo priliku građanima uputiti nekoliko savjeta kako se zaštititi na internetu:

Kako se zaštititi:

  • budite oprezni jer sve što zvuči predobro da bilo istinito, obično nije istinito;
  • nemojte davati svoje osobne podatke putem nepoznatih telefonskih poziva ili neprovjerenih internetskih stranica;
  • ako smatrate da ste prevareni, dojavite policiji putem telefona ili maila ili dođite direktno u najbližu policijsku postaju;
  • nemojte brisati digitalne tragove kako bi policija došla do počinitelja.

 No to nije sve! Puno korisnih savjeta o instalaciji raznih aplikacija, zlonamjernim softverima, internetskoj sigurnosti doma, sigurnom radu na daljinu možete pronaći na internetskoj stranici Web heroj

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content