Preferencijalno glasovanje – koga su najviše zaokruživali građani Metkovića?

 

Državno izborno povjerenstvo na svojoj je stranici objavilo privremene rezultate Izbora za zastupnike u Hrvatski sabor koji su održani u srijedu.

Nerazdvojni_baner
Izazivači_baner

Od ukupno 13.287 birača, u Metkoviću je glasovalo njih 8324, odnosno 62,65 %. Rezultate glasovanja po kandidacijskim listama u Metkoviću objavili smo jučer, a danas smo izdvojili kandidate koji su dobili najveći broj preferencijalnih glasova.

Najveći broj glasova u Metkoviću, odnosno njih 2813, dobio je Dalibor Milan, kandidat liste HDZ-a i partnera u X. izbornoj jedinici. Drugi po broju preferencijalnih glasova u Metkoviću je nositelj liste Mosta u X. izbornoj jedinici Božo Petrov koji je dobio 1389 glasova. Treći po broju preferencijalnih glasova u Metkoviću je nositelj liste Domovinskoga pokreta u X. izbornoj jedinici Stipo Mlinarić koji je dobio 337 glasova. Nositelj liste HDZ-a u X. izbornoj jedinici Branko Bačić u Metkoviću je dobio 302 glasa, jednako koliko i Mišo Krstičević, kandidat koalicije Rijeke pravde predvođene SDP-om. Troznamenkasti broj glasova dobili su još i Ranko Ostojić (198), kandidat Rijeka pravde te Damir Krstičević (170) s liste HDZ-a.

Sve rezultate možete pogledati z tablici na stranici DIP-a, odabirom Metkovića u X. izbornoj jedinici, odnosno klikom na poveznicu.

 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content