‘Art is emotion’ – otvorenje izložbe slika autorica Snježane Đelmić, Dubravke Šešelj i Ane Filipović Utovac

'Art is emotion' naziv je izložbe slika autorica Snježane Đelmić, Dubravke Šešelj i Ane Filipović Utovac koja će biti otvorena u Galeriji GKS-a Metković u četvrtak, 2. svibnja s početkom u 20:15.

 

‘Art is emotion’ naziv je izložbe slika autorica Snježane Đelmić, Dubravke Šešelj i Ane Filipović Utovac koja će biti otvorena u Galeriji GKS-a Metković u četvrtak, 2. svibnja s početkom u 20:15.

Organizator izložbe je Ustanova za kulturu i sport Metković, a potpomognuta je sredstvima Grada Metkovića.

O autoricama:

Snježana Đelmić rođena je 1964. godine u Sarajevu. Godine 1983. završila je Školu primijenjenih umjetnosti, Odsjek slikarstvo. Diplomirala je Kiparstvo i pedagogiju na Univerzitetu ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru u klasi prof. Mustafe Skopljaka. Magistrirala je kiparstvo na Akademiji Likovnih umjetnosti u Sarajevu u klasi prof. Mustafe Skopljak i Darka Šobota.

U umjetničkom radu voli istraživati te raditi sa svim materijalima i likovnim tehnikama, kiparstva, slikarstva, grafike, asamblaža. Sudjelovala je u brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj, regiji i Europi, a između ostaloga u Francuskoj, Slovačkoj, Poljskoj, Ukrajini, Srbiji, BiH, Sloveniji i Crnoj Gori. Organizirala je različite izložbe i susrete umjetnika te sudjelovala na brojnim internacionalnim likovnim kolonijama.

Članica je udruženja: ULUBiH, HDLU-DU te Neretvanski krug. Živi i radi u Baćini (Ploče).

Dubravka Šešelj (Ključe) je rođena 1954. godine u Metkoviću. Osnovnu školu završila je u Opuzenu, gimnaziju u Pločama, a Pedagošku akademiju, smjer likovne umjetnosti u Splitu. Slikarstvo je završila u klasi profesora Ante Kaštelančića, koji je bio i profesor njenog oca.

Niz godina radi u privredi poslove koji nisu srodni njenom senzibilitetu, da bi 1984. godine počela raditi u osnovnoj školi nakon odlaska oca Branimira Ključe u mirovinu. Odrastajući uz oca, vrsnog slikara i likovnog pedagoga razvija se njena ljubav prema slikarstvu i likovnim umjetnostima. Posvećuje se pedagoškom radu, upisuje Filozofski fakultet (likovna kultura i likovne umjetnosti) i s vremena na vrijeme naslika po koju sliku. Napreduje u struci te 2002. godine stječe zvanje učiteljice savjetnice. Intenzivnije se bavi slikarstvom zadnjih petnaestak godina te redovito izlaže na grupnim izložbama Udruge likovnih stvaratelja Opuzen. Predsjednica je udruge treći mandat. Redovito sudjeluje na svim kolonijama humanitarnog karaktera. Aktivna je u kulturnom i političkom životu grada u kojem živi i Dubrovačko – neretvanskoj  županiji.

Umirovljena je 2019. nakon 35 godina rada u struci, a od toga 30 godina u OŠ don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću. Odlaskom u mirovinu potpuno se posvetila slikarstvu. Dobitnica je nagrade Grada Metkovića za kulturu i umjetnost 2022. godine. Ovo joj je četvrta samostalna izložba.

Živi i stvara u Opuzenu. Kontakt: dkljuce@gmail.com /  0997534557

Ana Filipović Utovac rođena je u Metkoviću 1977. godine. Osnovnu školu završava u Opuzenu, a Srednju školu primijenjenih umjetnosti u Splitu 1996. na Odjelu grafičkoga dizajna. Te godine upisuje i Akademiju likovnih umjetnosti, smjer slikarstvo, u Bologni te diplomira 2003. Poslije toga vraća se u Domovinu gdje nastavlja svoj put umjetničkoga stvaralaštva.

Dosada je imala šest samostalnih izlaganja u Hrvatskoj je jednu samostalnu izložbu u Bologni. Sudjelovala je i na brojnim grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a između ostaloga i na Internacionalnome salonu mladih u Aleksandriji (Egipat). Godine 2012. izabrana je među 50 finalista slikara na natjecanju Donkey Art Prize 2012.

Od 2006. članica je HULU-a Split, a od 2008. HDLU Rijeka. Radi u Osnovnoj školi kao nastavnik likovne kulture.

Exit mobile version
Skip to content