Metković: pred brojnom okupljenom mladosti održana promocija policijskog zvanja

 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska nastavlja s održavanjem dana otvorenih vrata. Nakon Ploča, u utorak je i u Metkoviću organizirana promocija policijskog zanimanja koja je okupila brojne zainteresirane srednjoškolce i osnovnoškolce s područja Metkovića i Opuzena. 

smotra- baner
smotra- baner

Cilj ovakvih aktivnosti je približiti mladim ljudima iz naše Županije humanost i dinamičnost policijskog poziva te ih animirati za upis na Policijsku akademiju ”Prvi hrvatski redarstvenik”. Na postavljenim info punktovima, mladi su mogli razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici – opremu interventne jedinice policije, opremu prometne policije, protueksplozijsku opremu i opremu kriminalističke tehnike. Policijski demo tim interventne policije prikazao je okupljenima vježbe primjenu policijskih ovlasti, taktičkog kretanja kroz zatvoreni prostor, tehnike borilačkih vještina, obranu od naoružanog i nenaoružanog napadača, postupanje kod težih narušavanja javnog reda i mira i sl. Rad policije predstavila je i četveronožna inspektorica Issa, koja je zajedno sa svojim vodičem Marjanom Juretićem pokazala kako otkriva drogu skrivenu u putnim torbama.

Osim brojnih policijskih službenika danas su nam se na danima otvorenih vrata pridružili i kolege motociklisti te djelatnici Zavoda za hitnu medicinu – ispostava Metković, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Metković, članovi MK Veterani Croatie i MK Gusari i Stanice za tehnički pregled vozila Metković kao i predstavnici autoškola koji su zajednički promovirali sigurnu vožnju motociklom.

Ovo je ujedno bila prilika da se PU DNŽ brojnim stručnim suradnicima osnovnih i srednjih škola s područja Metkovića zahvali na dugogodišnjoj suradnji. U znak zahvale zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Bajo uručio je prigodne zahvalnice Danijeli Zrilić, Nikolini Vugdeliji, Moniki Butigan, Matildi Kujundžić, Marijani Šutalo, Ani Vidović i Neveni Buljubašić.

Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja,. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”.

Više fotografija pogledajte na stranici PU DNŽ. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content