Dan otvorenih vrata Gimnazije Metković

 

Dan otvorenih vrata Gimnazije Metković održan je 2. svibnja 2024. Gimnazijalci i njihovi profesori pripremili su za posjetitelje brojne radionice, prezentacije i kvizove kojima su predstavili svoj rad u projektima i nastavi.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Dan je započeo sportskim aktivnostima, i to nogometnom utakmicom između učenika Gimnazije Metković i učenika osnovnih škola iz Metkovića. Aktiv hrvatskog jezika i latinskog jezika zajedno sa školskom knjižnicom prikazao je rad Školske filmske družine, Čitateljskog kluba, projekata Čitanje u fokusu i Lektira na mreži, uratke s natjecanja Lidrano te one na latinskom jeziku. Njemački jezik predstavljen je jezičkim izazovima i „escape roomom“, a engleski jezik kvizovima i jezičnim igrama.

Od brojnih Erasmus projekata Gimnazije posebno je predstavljen projekt na temu informatike Big Data, gdje su posjetitelji mogli reciklirati računalnu opremu i pogledati hologramski prikaz projektnih aktivnosti. Učenici u programu Škole ambasadori Europskog parlamenta zajedno s aktivom geografije pripremili su kviz o Europskoj uniji i animirali na sudjelovanje u nadolazećim EU izborima.

Opet su veliki hit bili STEM predmeti koji su privukli učenike atraktivnim radionicama, posebno interdisciplinarni „escape room“ na temu fizike i kemije. Na astronomiji su učenici proučavali svemir pomoću aplikacija Cartes du Ciel i Universe Sandbox, na kemiji su eksperimentirali s filmskim trikovima i forenzičkim istraživanjem, na biologiji su u Zdravom kutku izolirali DNA stanice iz voća i mikroskopirali, na matematici su rješavali mozgalice i sudoku, a na robotici se utrkivali heKAapodima i bavili se 3D modeliranjem.

Naposljetku, za umjetnički program pobrinuo se školski bend svojom glazbenom animacijom te nadareni likovnjaci s likovnom štafetom.

Još više dobre atmosfere s Dana otvorenih vrata Gimnazije Metković, ali i ostalih aktivnosti Gimnazije Metković možete pratiti na Instagram i Facebook stranicama škole.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content