Aglomeracija Metkovića – trenutno stanje i najava radova

 

Iz tvrtke Metković d.o.o. poslali su priopćenje za građane vezano za trenutno stanje i najavu radova na projektu Aglomeracija Metkovića. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Biba_baner
Đani Maršan-baner

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati. Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama kao i na crpnim stanicama te se očekuje početak AB radova na Crpnoj stanici Most – naglavna greda.

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 29. travnja do 05. svibnja 2024. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 8 ulica, te 3 crpne stanica.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Ulici Marka Marulića  završeni radovi na podizanju LŽ poklopaca i škrinjica vodovodnih priključaka, dok se su u Ulici Zrinskih i Frankopana odvijali radovi na izgradnji fekalnog kolektora.

Izvedba sanacije betonskih opločnika odvijala se u Splitskoj ulici, dok je u Ulici kneza Trpimira vršena izvedba rasteretnih prstenova i slivnika oborinske odvodnje.

U Zagrebačkoj ulici radilo se na izvedbi radova na fekalnom kolektoru, kabelskoj kanalizaciji i novom vodoopskrbnom cjevovodu a IP Struga je bila pod radovima na pripremi građevne jame za horizontalno bušenje te je u tijeku iskop jame.

IP Zapad je bio pod radovima na izmještanju instalacija za potrebe horizontalnog bušenja, dok je na crpnim stanicama “Granica”i “Struga” obavljeno kalibriranja unutar crpne stanice, te montaža mjerača.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Ulici Ivana Gundulića odrađena je izvedba radova na fekalnom kolektoru, isto kao i u

Ulici oca Ante Gabrića, s tim da je u spomenutoj ulici također izveden i iskop za kućne priključke.

Završeni su radovi na podizanju LŽ poklopaca, te pripremi nosivog tamponskog sloja u Ulici Petra Zoranića, a  obavljeno je i asfaltiranje dijela ulice.

Na Crpnoj stanici “Most” izveden je iskop za naglavnu gredu.

Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode  11,73 % te Metković d.o.o. i grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content