Učenici OGŠ Metković Mihael Jurković, Matea Gutić i Ema Bulum nastupili s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom povodom Dana DNŽ

 

Sinoć je u Kneževu dvoru Dubrovački simfonijski orkestar izveo koncert pod ravnanjem maestra Ivana Huta, a povodom Dana Dubrovačko-neretvanske županije.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Na njemu su solistički nastupili učenici Osnovne glazbene škole Metković: Mihael Jurković- saksofon/ prof. mentor Erna Čizmić Rebić, Matea Gutić – violina/ prof. Irena Kaleb i Ema Bulum-flauta/ prof. mentor Mihaela Pavlović.

Nastupili su i učenici Umjetničke škole Luka Sorkočevića Dubrovnik: Iva Nodilo- violončelo/Mr. Art. Vanda Đanić, prof. savjetnik, Marta Čatić – violina/ Dora Kamber, univ. spec. mus., Mia Klinac-klavir, Katarina Šnajder, prof. mentor. Solo je svirala i mlada violinistica iz Slovenije, Patricija Avšić.

Izveli su djela: Vivaldija, Beritota, Brucha, Mendelsohna, Griega, Serasatea, Brahmsa te domaćih autora: Butigana i Tudora.

„Svim učenicima glazbenih škola prestiž je i posebno zadovoljstvo svirati solo sa simfonijskim orkestrom. Posebno je i svirati u ambijentu kao što je Knežev dvor. Kako bi nastupili na ovakvom koncertu, naši su učenici posljednjih dana boravili u Dubrovniku na probama sa orkestrom kroz koje su stjecali solističko ali i orkestralno iskustvo rada i ponašanja. Na kraju svog nastupa učenici su se zahvalili dirigentu na pratnji a publika ih je sve nagradila dugim aplauzom. Čestitamo svima na ovom uspjehu i želimo im još puno dobrih koncerta“, objavili su na stranici OGŠ Metković.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content