Započela realizacija projekta nastavka građenja Jadranske ulice sa spojem na Put Narone

Metković, 2.10.2020. – Započeli su radovi na projektu nastavka građenja Jadranske ulice sa spojem na Put Narone. Projektom je predviđena izrada kanalizacije, oborinske odvodnje, izgradnja nogostupa s obje strane u širini 2,5 m, izgradnja sustava javne rasvjete te izgradnja ceste širine 6 m u dužini od 200 m.

Riječ je o projektu koji je planiran više desetljeća, ali se dosada nije uspjelo pronaći rješenje za njegovu realizaciju. Naime, Jadranska ulica proteže se od križanja sa Ulicom Alojzija Stepinca, pored nogometnoga igrališta ONK Metkovića, završava na udaljenosti cca 470 m te je trenutno slijepa ulica. Od kraja ulice do Puta Narone, tijekom zadnjih desetljeća, veliki je promet pješaka preko poljoprivrednih površina, što im stvara probleme u zimskim mjesecima, a ponajviše, za vrijeme trajanja školske godine.

Kino_baner
Kino_baner

„Ovo je jedan značajan projekt za grad Metković, a posebno za stanovnike toga dijela desne strane. Na početku mandata sam uvidio probleme s kojima se susreću i ovaj projekt mi je bio jedan od prioriteta te sam vjerovao da ćemo ga uspjeti realizirati. Zbog toga smo, tijekom protekloga razdoblja, pristupili izradi idejnoga projekta, ishodili lokacijsku dozvolu, riješili imovinsko- pravne odnose na način da smo otkupili zemljište na trasi, izradili glavni projekt, ishodili građevinsku dozvolu te proveli javnu nabavu za izvođača radova. Sretan sam jer će ovaj projekt omogućiti lakše kretanje stanovnika te bolju kvalitetu života, na koju su dugo čekali“, istaknuo je metkovski gradonačelnik Dalibor Milan.

Ukupna vrijednost radova nakon provedenog postupka javne nabave je 2.317.340,00 kuna s PDV-om, a financiraju se iz proračuna Grada Metkovića. Završetak radova očekuje se do kraja godine.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content