DNŽ – raspisani natječaji za stipendije učenicima i studentima

Metković, 26.10.2020. – Dubrovačko-neretvanska županija objavila je natječaj za stipendiranje darovitih učenika i studenata i natječaj za stipendiranje učenika i studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Zajedno sa stipendistima iz prethodnih godina koji su ostvarili pravo na nastavak primanja stipendije i u 2019./2020. školskoj/akademskoj godini, Županija će ukupno stipendirati 105 korisnika stipendija za što je iz Proračuna izdvojeno 890.000,00 kuna. I ove akademske godine, zbog potrebe za stručnim medicinskim kadrom Županija stipendira šest medicinskih sestara i šest doktora medicine.

Kino_baner
Kino_baner

Za 2020./2021. školsku/akademsku godinu dodijelit će se 5 stipendija za darovite učenike, 10 za darovite studente, 10 stipendija za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i 10 za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i to:

konobar – 2
kuhar – 2
medicinska sestra – 6
doktor medicine – 6
magistar medicinske biokemije – 1
magistar edukacijske rehabilitacije – 1
magistar logopedije – 1
magistar psihologije – 1
Stipendija se dodjeljuje za razdoblje od 10 mjeseci tijekom jedne školske ili akademske godine i to u iznosu od 600,00 kuna mjesečno po učeniku i 1.000,00 kuna mjesečno po studentu. Pravo na nastavak primanja stipendije u idućoj godini ima svaki onaj daroviti učenik koji tekuću godinu završi s odličnim uspjehom i upiše se u iduću kao redovan učenik i svaki daroviti student koji tekuću godinu završi s prosjekom ocjena 4,3 i više i iduću upiše kao redovan student. Za učenike i studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja dovoljno je upisati se kao redovan učenik, tj. student da bi ostvarili pravo nastavka primanja stipendije u idućoj školskoj/akademskoj godini.

Natječaj je otvoren do 6. studenoga 2020. godine.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content