Nakon gotovo 40 godina Ljetno kino ima nove stolice

 

Nakon gotovo 40 godina u gledalište Ljetnoga kina postavljeno je 605 novih stolica. To omiljeno okupljalište Metkovaca tako je zasjalo novim sjajem i po dolasku ljepšega vremena, spremno će dočekati svoju publiku.

Radovi preuređenja gledališta Ljetnoga kina realizirani su kroz dvije faze. U prvoj su uklonjene stare stolice s pripadajućim čeličnim nosačima te je napravljena nova armirano-betonska ploča s poliuretanskim podom. Osim novih stolica, u sklopu druge faze radova osiguran je i odgovarajući broj mjesta te pristupi za osobe s invaliditetom koje Ljetno kino dosada nije imalo.

dina_baner
Zemlja loših

„Željela bih podsjetiti da je Ljetna scena GKS-a otvorena još 1946. godine, a naknadno je taj prostor postao i Ljetno kino koje je, zaista, kultno mjesto u gradu. Sretni smo što je ovaj predivni prostor uz rijeku Neretvu nakon toliko godina dobio nove stolice kojima smo zadovoljni. Vjerujem da će zadovoljna biti i naša publika, koja će i iduće ljeto na ovome mjestu, osim filmskim projekcijama, moći svakodnevno nazočiti i različitim predstavama, koncertima, izložbama i sl. S obzirom na broj sjedećih mjesta, prostor našega Ljetnoga kina možemo vrlo lako prilagođavati i epidemiološkoj situaciji, pa smo tako i prošlo ljeto uspješno organizirali sva planirana događanja koja su bila izrazito posjećena, a vjerujem kako će s novim izgledom našega Ljetnoga kina broj posjetitelja biti još i veći. U planu su nam i projekti daljnje adaptacije prostora Ljetnoga kina, kojima ćemo dodatno doprinijeti obogaćivanju kulturnoga života grada“, istaknula je ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč.

 Kapitalni projekti 

Okvirna vrijednost ovoga kapitalnoga projekta je 526 tisuća kn uvećanih za PDV, a izvori financiranja su Ministarstvo kulture RH i Grad Metković. Zadovoljstvo novim izgledom Ljetnoga kina istaknuo je i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

„Ljetno kino mjesto je u koje svi mi Metkovci vrlo rado dolazimo, a filmove i ostala događanja posjećuju i brojni stanovnici susjednih gradova i općina. Nove stolice pridonijet će još ljepšem ugođaju u ovome predivnom ambijentu, a siguran sam i većem broju posjetitelja. Preuređenje gledališta Ljetnoga kina samo je jedan od brojnih kapitalnih projekata koje smo realizirali u posljednje vrijeme. Kada su u pitanju kulturno-sportski objekti o kojima brine Ustanova za kulturu i sport Metković, osim što su zamijenjeni svi prozorski otvori u GKS-u, završena je Energetska obnova Gradske sportske dvorane i prva faza energetske obnove Boćarskoga doma, obnovljena su tri dječja kvartovska igrališta, a uređene su i prostorije te igrališta nogometnih klubova. Svi ti projekti građanima Metkovića poboljšavaju kvalitetu življenja, a njihova uspješna realizacija nama je dodatni vjetar u leđa i motivacija u radu na nekim drugim projektima s kojima ćemo uskoro započeti“, naglasio je Milan.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content