STOŽER CZ DNŽ: Zaprimljeno gotovo 800 zahtjeva za propusnicom, prioritet rješavanje zahtjeva vezanih za opravdane medicinske razloge

 

Stožer CZ Dubrovačko-neretvanske županije zaprimio je tijekom ponedjeljka i utorka ujutro gotovo 800 zahtjeva za propusnice za kretanje između županija.

Dosada je riješeno više od 300 zahtjeva, a prioritet izdavanja propusnica imaju osobe koje trebaju putovati iz opravdanih medicinskih razloga.

dina_baner
Zemlja loših

Iz Stožera ističu kako se, sukladno internom naputku, većina zahtjeva rješava pri Ravnateljstvu civilne zaštite RH, dok županijski Stožer rješava zahtjeve koji su navedeni pod točkama ”d” i ”e” Odluke o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj, odnosno za ”pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb”, te ”putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće”.

Stožer CZ DNŽ moli građane za strpljenje, a svi zahtjevi biti će riješeni u najkraćem mogućem roku.

Napomenuli su kako za maloljetnike u pratnji odrasle osobe koja ima valjanu propusnicu ne treba propusnica, kao ni za osobe koje se vraćaju u mjesto svog prebivališta/boravišta.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content