U Metkoviću šest novozaraženih koronavirusom

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 37 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je šest iz Metkovića.

Zaraženo je još 12 osoba iz Dubrovnika, po četiri iz Konavala i Korčule, po dvije iz Lumbarde, Orebića i Ploča, po jedna iz Kule Norinske, Opuzena, Stona i Župe dubrovačke te jedna osobi koja nema prebivalište na području naše županije. Ukupno je zaraženo 15 osoba muškog spola i 22 osobe ženskog spola, a za njih 26 je utvrđena epidemiološka veza. Preminula je jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođ. 1936.)

Tko je ovdje lud- baner
Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Izliječene dvije osobe iz Metkovića

Izliječeno je 60 osoba: 25 iz Korčule, deset iz Dubrovnika, šest iz Župe dubrovačke, pet iz Lumbarde, četiri iz Konavala, tri iz Vele Luke, dvije iz Metkovića, po jedna iz Blata, Kule Norinske, s Lastova i iz Ploča te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 54 osoba pozitivne na koronavirus. Devet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, osam pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku. U posljednja 24 sata obrađeno je 249 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 31 452 uzorka.

U samoizolaciji je 877 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 115 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content