Raznolika ponuda ribe na metkovskoj tržnici

 

Na dobro vam došao Badnji dan. Ove godine, vjerujemo, drugačiji u odnosu na prethodne godine. Zbog epidemioloških razloga, zabranjena su veća okupljanja, a pandemija koronavirusa zaustavila je i brojne tradicionalne manifestacije.

Ipak, u jedno smo sigurno – građani Metkovića neće preskočiti brojne običaje koji se vežu za današnji dan, a osim religijskih, u našemu gradu njeguju se i tradicijske vrijednosti. Osim kićenja božićne jelke te unošenja badnjaka u kuću, tradicionalno se na Badnjak i posti. Zbog toga smo, u radnim jutarnjim satima požurili na metkovsku tržnicu da vidimo ponudu ribe koja je, i ove godine, raznolika.

Iako se u dalmatinskim kućama danas ponajviše jede bakalar, u Gradskoj ribarnici traže se i trilja, mol, morski pas, jegulja, kozice, orade, lubini i srdela te mnoge druge tradicionalne delicije. Raznolike su i cijene, pa se tako trilja prodaje za 20 kn, kozice 70 kn, a jegulja po 150 kn po kilogramu.

Naravno, na metkovskoj tržnici možete pronaći i ostale domaće proizvode, a prodavači ističu kako se na današnji dan najviše kupuju jaja, salata, krumpir, mladi luk, blitva itd.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content