Svi Metkovci danas postavljaju samo jedno pitanje: Kako možemo pomoći?

U prostorije Gradskoga društva Crvenoga križa Metković od jutros pristižu građani Metkovića i okolice koji donose svoje donacije za pomoć gradovima i općinama pogođenima potresom. Prikuplja se sve ono što je stanovnicima Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta najpotrebnije – hrana, voda, higijenske potrepštine i dezinfekcijska sredstva.

Djelatnicama metkovskoga Crvenog križa Neli Orlović i Mirandi Hajny telefoni ne prestaju zvoniti, a svi građani Metkovića i okolice postavljaju isto pitanje – Kako možemo pomoći? U akciju, koju su pokrenuli u suradnji s UL Metkovke, uključio se i velik broj udruga i klubova te susjedne općine.

U svojim prostorijama djelatnici Crvenog križa bit će danas od 18 sati, a svi oni koji donacije ne stignu donijeti, to će moći napraviti i u idućim danima. Od 2. siječnja donacije će se moći ostaviti i u prostoru crkve sv. Nikole.

dina_baner
Zemlja loših

„Preporuke Stožera civilne zaštite i Hrvatskoga crvenog križa su da prikupljamo hranu, higijenske potrepštine, zaštitnu opremu, sredstva za dezinfekciju te pelene za djecu. Sva društva Crvenoga križa na razini DNŽ imaju dogovor da trenutno prikupljamo sve to te, kada se stegnu uvjeti, idemo s transportom. Potom će društva Crvenoga križa koja su najbliža pogođenim područjima dijeliti sve proizvode potrebitima. Još jednom želim ponoviti apel Stožera civilne zaštite i Hrvatskoga crvenog križa na građane, a to je da ne idu samoinicijativno u mjesta pogođena potresom. Mi smo stalno u kontaktu sa kolegama na terenu i situacija je zaista pod kontrolom. Želim se zahvaliti svim građanima Metkovića i okolice koji su uvijek spremni kada je potrebno pružiti pomoć svima onima kojima je potrebna“, istaknula je ravnateljica metkovskoga Crvenog križa, Nela Orlović.

Svi oni koji žele uplatiti novčanu donaciju to mogu napraviti na humanitarne račune Hrvatskoga crvenog križa i Gradskoga društva Crvenog križa Metković.

Broj humanitarnog računa je:

IBAN HR 19 24070001500012658

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content