Humanitarna pomoć koju ste vi prikupili upravo je otišla u Banovinu

 

Humanitarna pomoć za stradale u potresu, prikupljena u organizaciji Gradskoga društva Crvenoga križa Metković, upravo je krenula u Banovinu. Odvoze je djelatnici tvrtke „Neretva promet“ te predstavnici Gradskoga društva Crvenoga križa Metković, Nela Orlović i Slobodan Zloić.

Čak 24 palete s hranom, vodom, higijenskim potrepštinama, dekama, grijalicama, proizvodima za djecu, svježim voćem i povrćem te zaštitnom opremom, prikupljene su na području gradova Metkovića i Opuzena te općina Slivno, Zažablje i Kula Norinska.

dina_baner
Zemlja loših

„Na našu veliku radost imamo pun kamion svega onoga što smo prikupili i sortirali i s tim idemo u Sisak, a pomoć će biti podijeljena u cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji. Veliku zahvalu želim uputiti svim udrugama i svim građanima koji su se uključili u akciju, a odaziv je bio zbilja velik. Hvala vam svima“, istaknula je ravnateljica Gradskoga društva Crvenog križa Metković, Nela Orlović.

Podsjetimo, akcija prikupljanja pomoći za stradale u potresu, započela je već u srijedu, u suradnji Crvenoga križa Metković i Udruge lađarica Metkovke. Pomoć se prikupljala u prostorijama Crvenoga križa i u Pastoralnom centru crkve sv. Nikole, a u sortiranju su sudjelovali brojni volonteri. Osim građana, pomoć su prikupljale i brojne udruge s područja Metkovića i Opuzena.

Već prvoga dana akcije, kamion s humanitarnom pomoći u prostorije Crvenoga križa donijeli su navijači ONK Metkovića, a čak tri palete donacija su Udruge Veterana 116. brigade HV-a iz Opuzena. Svoju pomoć donijeli su i članovi Gradske glazbe Opuzen te Torcide Opuzen.

Velik je doprinos i Tonija Delije te njegove tvrtke Neretva promet, koji već drugi put zaredom, potpuno besplatno prevoze pomoć iz Metkovića u stradalu Banovinu.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content