Ministar Butković i ministrica Tramišak u pratnji župana Dobroslavića obišli gradilište pristupnih cesta Pelješkom mostu

 

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak obišli su u petak gradilište pristupnih cesta Pelješkom mostu.

U njihovoj pratnji su bili i saborski zastupnik Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, načelnik Općine Konavle Božo Lasić, načelnik Općine Ston Vedran Antunica, načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić, načelnik Općine Janjina Vlatko Mratović, predsjednik Uprave HC-a Josip Škorić i drugi uzvanici.

dina_baner
Zemlja loših

Ministar Butković rekao je ovom prilikom kako su ukupnja ulaganja u cestovnu infrastrukturu u RH oko 25 milijardi kuna.

”Danas smo imali koordinacijski sastanak s predstavnicima svih izvođača i nadzora na svim fazama izgradnje Pelješkog mosta. Taj projekt ide svome kraju, kako most tako i ceste. Većih problema i kašnjenja nema i do sezone 2022. godine ćemo imati gotov Pelješki most, a vrlo brzo i pristupne ceste koje su sastavni dio projekta. To je najveći i najznačajniji infrastrukturni projekt u RH. Mi smo u obilasku druge faze projekta, cesta koje izvodi tvrtka Strabag. Kao što znate probijen je tunel Debeli brijeg 74 dana prije predviđenog roka”, rekao je ministar Butković.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak rekla je kako joj je veliko zadovoljstvo uvjeriti se u napredak radova.

”Vrijednost projekta je više od četiri milijarde kuna, a 3,2 milijarde je iz fondova EU. To zaista govori i o važnosti činjenice da smo članica EU”, rekla je ministrica Tramišak.

Župan Nikola Dobroslavić zahvalio je Vladi RH, MMPI kao i MRRFEU na potpori projektima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

”S velikom zadovoljstvom ovdje na trasi pristupnih cesta konstatiramo da se projekt odvija uredno i da se bliži vidljivom završetku. Ovaj projekt je strateški projekt povezivanja hrvatskog prostora i mi radimo na njegovom nastavku u smislu pripremanja studijske dokumentacije za nastavak autoceste od Metkovića do Osojnika, kao i za brze ceste od Dubrovnika do Zračne luke te od Brijeste do Perne”, rekao je župan Dobroslavić.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je kako projekt Pelješkog mosta s pristupnim cestama primjer, kako u građevinskom, tako i u administrativnom smislu, kako se ovakvi veliki infrastrukturni projekti trebaju rješavati.

”Tunel kroz koji smo prošli je peti po veličini u RH i sve aktivnosti na drugoj fazi pristupnih cesta odvijaju se ubrzanim ritmom kako bi se sve završilo do konca lipnja 2022. godine”, rekao je Škorić.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content