Započela nastava drugoga polugodišta

 

Danas je započela nastava drugog polugodišta školske 2020./2021. godine. Učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola te maturanti nastavu pohađaju u školama, a ostali su online.

Prema riječima ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa, u škole će se vratiti čim epidemiološka situacija dozvoli, moguće već za tjedan ili dva.

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

U Osnovnoj školi Stjepana Radića nastava je organizirana na sljedeći način:

  • učenici od l . do 4. razreda osnovne škole (matična škola i područne škole u Mliništu i Bijelom Viru) te učenici koji pohađaju posebne razredne odjele i posebnu odgojno-obrazovnu skupinu nastavu će imati u školi prema tzv. modelu A.
  •  učenici od 5. do 8. razreda nastavu pohađaju online prema tzv. modelu C

U Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića nastava se za učenike od 1. do 4. razreda također odvija po modelu A, a za one od 5. do 8. razreda po modelu C, prema dosadašnjem rasporedu u aplikaciji Teams. Iz škole su apelirali na sve učenike predmetne nastave da se redovno, prema rasporedu, uključuju u virtualne kanale putem kojih prate online nastavu u dogovoru sa svojim učiteljima. Nastava se odvija u realnom vremenu.

Učenici četvrtih razreda Gimnazije Metković nastavu od danas pohađaju uživo u školskim učionicama (model A), a učenici prvih, drugih i trećih razreda nastavu pohađaju na daljinu (model C). Prvi radni tjedan nastava je organizirana po postojećem rasporedu nastavnih sati – inačica B (drugi i treći razredi – prijepodnevna smjena, a prvi i četvrti razredi -poslijepodnevna smjena). Učenici putnici imat će omogućen prijevoz prema dosadašnjem voznom redu, kao i mogućnost prelaska državne granice.

Za učenike 4. razreda Srednje škole Metković te za učenike 1. M, 2. M i 3.M razreda (pomoćni kuhar i slastičar) nastava će se održavati u školi, a ostali je pohađaju na daljinu. Praktična nastava će se, također, održavati u školi po rasporedu.

Učenici 1. i 2. razreda Osnovne glazbene škole Metković nastavu solfeggia pohađaju redovno u školskim učionicama (model A), a oni od 3. do 6. razreda će se pohađati online. Nastavu temeljnoga predmeta struke (instrumenta) svi učenici pohađaju redovno u školskim učionicama (model A)

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content