Armando Marenzi: „Do boljih rezultata igrači će dolaziti svakim novim danom i treningom“

 

„Igralište ‘Iza Vage’ uvijek je bilo sastajalište svih Metkovaca – mjesto gdje nitko ne pita ni tko si ni što si. Tu atmosferu treba vratiti i to je moj cilj. Ako ja i igrači trebamo živjeti na terenu da to ostvarimo, živjet ćemo na terenu“, ističe Armando Marenzi, novi trener NK Neretve.

„Nebeski skakač“, kako su ga prozvali navijači Zrinjskog iz Mostara, voli i živi nogomet. Rođeni Šibenčanin je poslije igračke karijere, koja je trajala do njegove 38. godine života, započeo s trenerskom. Dosada je, između ostalih, vodio grčki PAE Niki Volos, Primorca iz Biograda, Zmaja iz Blata, juniore Hajduka, a bio je i pomoćni trener Hariju Vukasu u klubu s Poljuda. Posljednji klub koji je trenirao je RNK Split, a ekipu iz Metkovića preuzima u trenutku kada se nalazi na 13. mjestu 3. HNL Jug. Prema njegovim riječima, Neretva nije plasirana tamo gdje bi trebala biti, a to je gornji dio tablice.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

„U trenerskom poslu sam 15 godina, a u svakom klubu sam bio dvije ili tri godine. U Metković me privuklo podneblje, klub, tradicija koju ima i veliki igrači koji su igrali ovdje. Ipak, posljednjih sedam godina Neretva se bori za opstanak u ligi. To treba mijenjati. Ne želim govoriti pojedinačno, ali dobro sam upućen u igrački kadar Neretve. Kada pogledate imena igrača, vidite da se rezultati ne poklapaju s njihovom kvalitetom. Jednostavno, njihove kvalitete treba postaviti u određen način rada – da dođu na teren i da svojim radom naprave dobru atmosferu i dobar rezultat koji je pokretač svega. S dobrim rezultatom dolazi i publika te je organizacijski puno lakše voditi klub, posebice u ovakvim teškim vremenima“, kazao je Marenzi.

“Ne postoji čarobni štapić”

Ako je suditi po njegovim dosadašnjim uspjesima, na dobrom je putu da i s Neretvom ostvari svoje ambicije. Naime, s Primorcem iz Biograda, u 23 utakmice imao je samo jedan porez te je klub koji se borio za ostanak u ligi doveo do drugog mjesta na tablici. Sa Zmajem je osvojio Kup, a kao član stručnoga stožera Hajduka, pomogao u plasmanu u Europsku ligu. Svojim najvećim uspjehom u trenerskom dijelu karijere smatra vođenje Splita, kojega je preuzeo kada klub nije imao mogućnost registracije i kada je otišlo 15 igrača. Po završetku sezone, uspio je izboriti ostanak u ligi. Ipak, svjestan je da dobri rezultati ne dolaze preko noći, ali u njih s Neretvom, itekako vjeruje.

„Voditi klub u 3. HNL nije nimalo lako, dijelom zbog uvjeta koje treba poboljšati, dijelom zbog toga što se vodi kao amaterizam. Ali mogu reći jedno – nogometaši Neretve moraju znati da na treninge i utakmice neće dolaziti reda radi i da će svakim svojim treningom, pristupom treningu, razgovorom nakon treninga i utakmicom dolaziti do rezultata. Ne postoji čarobni štapić, do rezultata će dolaziti dan po dan. Upravo smo danas dali tjedni zadatak igračima, a trebali bi se vidjeti u ponedjeljak, kada je najavljena i odluka Nacionalnog stožera o popuštanju mjera. Vrlo vjerojatno će se početak sezone odgoditi na 6. ili 13. ožujka, ali nadam se da ćemo uskoro započeti zajednički trenirati te da ćemo biti motivirani i spremni. Od prvog kola ću dati sve od sebe da napravimo prave stvari“, naglasio je Marenzi.

Osim s igračima, Marenzi njeguje i vrlo dobar odnos s navijačima klubova koje je trenirao te sa cjelokupnom nogometnom javnosti u zajednici. To je posebno vidljivo u odnosu s Ultrasima iz Mostara koji upravo njega ističu kao jednu od najvećih nogometnih legendi Zrinjskog. Nada se da će svoj trag ostaviti i u Metkoviću.

„Velik je uspjeh i satisfakcija kad iz kluba odlaziš s lijepim osjećajem. Želim da tako bude i ovdje. Osjećam Neretvu ‘svojom’ i želim se spojiti s ljudima. Drago mi je što se i organizacijski počelo ulagati u klub. Poznajem ljude iz Metkovića koji se bave sportom. Možda katkad i nećemo razmišljati isto, ali to je normalno. Važno je da nam je cilj isti, a cilj je Neretva“, zaključio je.  

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content