Grad Metković: prekogranična suradnja na zaštiti, očuvanju i održivom korištenju ekosustava rijeke Neretve

 

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan danas s predsjednicom Regionalnoga resursnoga centra dr. sc. Marlenom Ćukteraš potpisao Sporazum kojim je postavljen okvir za zajedničke aktivnosti vezane za prekograničnu suradnju na zaštiti, očuvanju i održivom korištenju ekosustava rijeke Neretve.

Potpisivanju je, u svojstvu stručnog voditelja, nazočio i tajnik Udruge dragovoljaca i veterana sportskih ribolovaca Nebojša Jerković.

Jedna od prvih zajedničkih aktivnosti odnosi se na informiranje javnosti o stanju ekosustava rijeke Neretve, kada su u pitanju globalno ugrožene vrste, endemi, ptice, ribe itd. te njihova staništa u Delti Neretve.

„Pored razvoja obnovljivih izvora energije i gospodarenja otpadom, očuvanje povoljnog stanja slatkovodnog ekosustava rijeke Neretve i njenih pritoka na području grada Metkovića, predstavlja važnu polugu održivoga razvoja“, istaknuo je Milan.

Osim što će se ovim Sporazumom povećati razina informiranosti o važnosti zaštite riječnih ekosustava od svih oblika zagađenja s obje strane granice, ovo je i prilika za dodatnu promociju Delte Neretve u zemlji i inozemstvu.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content