Nastavak obnove dječjih igrališta – na redu su igrališta u Jadranskoj ulici te Prudu

 

U Metkoviću je započela druga faza obnove i rekonstrukcije kvartovskih dječjih igrališta. U ovoj fazi uredit će se dječje igralište pokraj Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića u Jadranskoj ulici te dječje igralište iza škole u Prudu.

U sklopu radova zamijenit će se kompletna podloga i sve sprave, bit će postavljena antistres podloga prilagođena sigurnosnim standardima te iznad nje, duž cijeloga igrališta, umjetna trava namijenjena dječjim igralištima.

Ukupna vrijednost radova na ova dva igrališta iznosi 347.942,35 kn bez PDV-a. Investitor je Ustanova za kulturu i sport Metković, a izvor financiranja Grad Metkovića.

„Kako sam već mnogo puta istaknuo, svi naši projekti usmjereni su na poboljšanje kvalitete života građana! Projekti uređenja kvartovskih igrališta doprinijet će da svako dijete ima ljepše, ali i sigurnije mjesto za igru i provođenje slobodnoga vremena! Igrališta su djeci drugi domovi, a na nama je da im omogućimo ugodniji boravak na njima“, istaknuo je gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan.

Podsjetimo, obnova i rekonstrukcija kvartovskih igrališta započela je u 2020. godini, a u prvoj fazi obnovljena su dječja igrališta u Ulici Ante Starčevića i kod crkve sv. Franje na Kladi te vježbalište u Sportskoj ulici

Zamjenik Ustanove za kulturu i sport Metković Ante Zovko istaknuo je kako će se, poslije ova dva, krenuti i s obnovom ostalih igrališta.

„S obnovom kvartovskih igrališta smo krenuli u protekloj 2020. godini, a sada su na redu igrališta u Jadranskoj ulici i Prudu. Predviđeni rok završetka radova je početak travnja, a nastavak druge faze radova, s obnovom novih igrališta, planiran je u drugoj polovici godine. Treća faza obnove kvartovskih igrališta krenut će u 2022. godini“, naglasio je Zovko.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije