Marin Marić i Josip Kežić nova pojačanja RK Metković – Mehanike

 

RK Metković – Mehanika danas je zaključila pregovore sa dvojicom novih starih igrača.

Dva velika domaća pojačanja, rođeni Metkovci odlučili su se uključiti u projekt “Rukomet se vraća kući”. Kako rukomet tako i oni. Potpisavši dvogodišnji ugovor i igrači i uprava pokazali su ozbiljnost u ostvarivanju zadanog cilja.

Prvo pojačanje na mjestu srednjeg vanjskog dolazi nam iz RK Ribole Kaštela, Marin Marić. Od 2015. do 2018. otišavši iz Metkovića u RK Split izgradio je igračko iskustvo koje ga je dovelo do Premijer lige u Labin pa u Vinkovce. U matični klub u idućoj natjecateljskoj sezoni se vraća  iz RK Ribole. 

Pri potpisivanju ugovora je izjavio:

“Kad čuješ da se u tvom gradu pokreću stvari po pitanju rukometa prva je misao da želiš sudjelovati u tome. U razgovoru sa čelnicima kluba svidjela mi se vizija kojom se vode i nije bilo teško odlučiti kako i ja želim biti dio toga. Stečenim igračkim iskustvom želim pridonijeti igri i znam da ću se dobro uklopiti u ekipu. Zahvalan sam predsjedniku Veraji na pozivu te se radujem biti dijelom momčadi u novoj sezoni i priželjkujem povratak rukometa na dobro znanu adresu”, istaknuo je Marić. 

Drugo pojačanje, Josip Kežić potekao je iz RK Jerkovca, kasnije je svoje igračko iskustvo stjecao u RK Metković, Rk Crikvenica, Rk Split te se u svoj grad vratio u Rk Metkovic 1963 gdje se zadržao godinu dana, od kud je sa željom za profiliranjem sebe kao igrača otišao graditi inozemnu kartijeru u CO Vernouillet (Fr), HC Ohrid (Mcd), AC Paok (Gr), HC Nove Vesely (Cze), SG Bruchkobel (Ger), Hapoel Kiryat Ono (Isr). Iz prve Izraelske lige u svoj grad dolazi na poziciju lijevog vanjskog, tom prilikom je rekao:

“Duže vrijeme sam proveo u razgovorima sa sportskim direktorom Jukićem te sam upoznat sa projektom iz prve ruke. Vidjevši kako se stvar pomjera u pozitivnom smjeru odlučio sam da je pravo vrijeme za povratak. Želim dati svoj doprinos na parketu. Mislim da svi imamo zajednički cilj i da ćemo ga kvalitetnom igrom doseći. Nakon inozemne karijere povratak kući i igranje za svoj klub je poseban osjećaj, stoga se radujem nizanju uspjeha u crveno bijelom dresu”, kazao je Kežić. 

Ovim pojačanjima RK Metković Mehanika sa sigurnošću može reći kako su se domaći kvalitetni igrači počeli vraćati kući.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije