Marin Marić i Josip Kežić nova pojačanja RK Metković – Mehanike

 

RK Metković – Mehanika danas je zaključila pregovore sa dvojicom novih starih igrača.

Dva velika domaća pojačanja, rođeni Metkovci odlučili su se uključiti u projekt “Rukomet se vraća kući”. Kako rukomet tako i oni. Potpisavši dvogodišnji ugovor i igrači i uprava pokazali su ozbiljnost u ostvarivanju zadanog cilja.

dina_baner
Zemlja loših

Prvo pojačanje na mjestu srednjeg vanjskog dolazi nam iz RK Ribole Kaštela, Marin Marić. Od 2015. do 2018. otišavši iz Metkovića u RK Split izgradio je igračko iskustvo koje ga je dovelo do Premijer lige u Labin pa u Vinkovce. U matični klub u idućoj natjecateljskoj sezoni se vraća  iz RK Ribole. 

Pri potpisivanju ugovora je izjavio:

“Kad čuješ da se u tvom gradu pokreću stvari po pitanju rukometa prva je misao da želiš sudjelovati u tome. U razgovoru sa čelnicima kluba svidjela mi se vizija kojom se vode i nije bilo teško odlučiti kako i ja želim biti dio toga. Stečenim igračkim iskustvom želim pridonijeti igri i znam da ću se dobro uklopiti u ekipu. Zahvalan sam predsjedniku Veraji na pozivu te se radujem biti dijelom momčadi u novoj sezoni i priželjkujem povratak rukometa na dobro znanu adresu”, istaknuo je Marić. 

Drugo pojačanje, Josip Kežić potekao je iz RK Jerkovca, kasnije je svoje igračko iskustvo stjecao u RK Metković, Rk Crikvenica, Rk Split te se u svoj grad vratio u Rk Metkovic 1963 gdje se zadržao godinu dana, od kud je sa željom za profiliranjem sebe kao igrača otišao graditi inozemnu kartijeru u CO Vernouillet (Fr), HC Ohrid (Mcd), AC Paok (Gr), HC Nove Vesely (Cze), SG Bruchkobel (Ger), Hapoel Kiryat Ono (Isr). Iz prve Izraelske lige u svoj grad dolazi na poziciju lijevog vanjskog, tom prilikom je rekao:

“Duže vrijeme sam proveo u razgovorima sa sportskim direktorom Jukićem te sam upoznat sa projektom iz prve ruke. Vidjevši kako se stvar pomjera u pozitivnom smjeru odlučio sam da je pravo vrijeme za povratak. Želim dati svoj doprinos na parketu. Mislim da svi imamo zajednički cilj i da ćemo ga kvalitetnom igrom doseći. Nakon inozemne karijere povratak kući i igranje za svoj klub je poseban osjećaj, stoga se radujem nizanju uspjeha u crveno bijelom dresu”, kazao je Kežić. 

Ovim pojačanjima RK Metković Mehanika sa sigurnošću može reći kako su se domaći kvalitetni igrači počeli vraćati kući.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content