U Metkoviću troje novozaraženih koronavirusom

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom (tri utvrđena brzim antigenskim testom).

Radi se o tri osobe iz Metkovića i jednoj iz Konavala. Ukupno su zaražene tri osobe muškog spola i jedna osoba ženskog spola, a njih dvoje ima utvrđenu epidemiološku vezu.

dina_baner
Zemlja loših

Izliječeno je 26 osoba: 21 iz Dubrovnika, tri iz Župe dubrovačke te dvije iz Konavala. Preminula je jedna ženska osoba iz Ploča (rođ. 1967.).

U posljednja 24 sata obrađena su 44 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 40 016 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 28 osoba pozitivnih na koronavirus. Jedan pacijent zahtijeva intenzivnu skrb.

U samoizolaciji su 683 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja mjere samoizolacije (svih šest kršenja mjere zabilježeno na granici). Od početka pandemije zabilježena su 322 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content