Sve je spremno za povratak rukometa kući

U prostorijama RK Metković – Mehanika održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt “Rukomet se vraća kući”, financijsko stanje u klubu te je najavljen proljetni dio sezone. 

Predsjednik kluba Nikola Veraja na konferenciji je iznio trenutno stanje u klubu. Naime, prije pola godine izabrani su novi članovi Upravnoga odbora, a svi su od početka imali zajednički motiv, viziju, plan i konkretne zadatke koji bi trebali dovesti Klub do cilja i ostvarenja projekta pod nazivom „Rukomet se vraća kući“.

Projekt zastupa tri elementa – ulaganje i podizanje omladinskoga pogona na višu razinu, ulaganje u prvu ekipu sa svrhom odlaska u najviši natjecateljski rang u Hrvatskoj te stvaranje jakoga brenda koji bi olakšao pronalazak sponzora. Na tome putu jasno su definirane i tri faze – faza stabilizacije kluba, faza fiskalne konsolidacije te pronalazak strateškoga partnera. Veraja je istaknuo kako je klub prošao fazu stabilizacije, pri čemu je usklađena prihodovna i rashodovna strana.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

„Proračun Kluba iznosi 820 tisuća kn, a on se puni iz dva bitna elementa, Grada Metkovića i putem Upravnoga odbora. Rashodovna strana se temelji na bruto mjesečnome rashodu od 70 tisuća kn za 10 mjeseci poslovanja. Time dolazimo do iznosa od 700 tisuća kn. Razliku čine otplata dugovanja. Klub je u trenutku preuzimanja vjerovnicima bio dužan 235 tisuća kn. Za ovih šest mjeseci smanjili smo taj dug za 95 tisuća kn, a prema dogovoru s vjerovnicima ostatak ćemo obročno otplaćivati te tako nećemo stvoriti pritisak na redovno poslovanje kluba. Sada ulazimo u drugu fazu financijske konsolidacije, a to znači da će naše predviđanje troškova za 2022. pratiti i ambicije kluba. Prema našem predviđanju, potrebe će nam rasti za 15 do 20 %. Stoga s ovoga mjesta pozivam sve poslovne subjekte i gospodarstvenike koji vole rukomet da nam pomognu. Također, pozivam naše zlatne olimpijce i nositelje svjetskih odličja da nam pomognu. To je njihova obveza i pravo. Ovim putem se želim i kapetanu i izborniku Slavki Goluži, gradonačelniku Daliboru Milanu, bivšim predsjednicima Stanki Vidoviću i Matku Jerkoviću, veteranima, roditeljima polaznika naše škole rukometa te svima koji će kupnjom karte za utakmice pomoći poslovanju kluba“, naglasio je Veraja te dodao kako se ulazak u Premijer ligu sastoji od dva koraka.

„Ulazak u Premijer ligu ima dva koraka- ulazak u ligu te zadržavanje toga statusa. Klub je trenutno doveo pet igrača, i mi smo tako pokazali kakve su nam namjere. Prema sadašnjem stanju, niti jedna uprava nije uvela niti jedan klub u prvu ligu. To rade samo igrači.  S obzirom da su igrači i uprava jedna cjelina, ako igrači to mogu, klub će ih podržati“, kazao je Veraja.

“Osnova priče su mladi, a preduvjet zajedništvo”

Predsjednik Nadzornoga odbora i koordinator za marketing Ivica Brnas Fudo istaknuo je kako su u cijeloj priči oko povratka rukometa „kući“ najvažniji mladi.

„Metković ima sve- tradiciju, ljubav, rezultate. Međutim, previše naše djece igra u drugim sredinama i previše smo se bavili svime osim rukometom. Rukomet će biti vraćen kući. Dovest ćemo ga u škole, vrtiće, svako mjesto koje okružuje grad Metković. Učinit ćemo ga lako dostupnima svima. Osnovna cijele priče su mladi, a preduvjet te priče je zajedništvo. Kad bude tako, sve će doći na svoje mjesto i neće biti teško vratiti taj sport svojoj kući. Zapravo, moje mišljenje je da rukomet ne treba vraćati kući. Rukomet je tu, samo treba skinuti prašinu i u dvorani će biti ona prava rukometna atmosfera“, kazao je Brnas.

Sutra utakmica protiv Karlovca

Rukometaši Metković – Mehanike trenutno se, s deset bodova, nalaze na osmom mjestu tablice, a sutra u Gradskoj sportskoj dvorani igraju zaostalu utakmicu protiv Karlovca.

„Prvenstvo nastavljamo zaostalom utakmicom protiv Karlovca. Zadovoljan sam zimskim pripremama. Dobili smo zaista dobra pojačanja – Jelavića, Čuturu, Medića, Marića i Kežića. Svi momci su dobro odradili zadatke te zdravi i spremni dočekujemo Karlovac- ekipu koja će sigurno pokušati napraviti sve da osvoji bodove. Međutim, siguran sam da će moji momci ostaviti srce na terenu i da ćemo vidjeti dobru rukometnu predstavu“, kazao je trener Filip Romić.

Utakmica se igra sutra u 18 sati, a moći će se pratiti uživo na službenim Instagram i Facebook stranicama kluba.

 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content