Grad Metković kreće s projektom rekonstrukcije vrtića u Vidu, povećane i potpore za poljoprivrednike

 

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta održana je 31. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj je usvojeno 11 točaka dnevnoga reda, a između ostalih i Prijedlog Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Metkovića za razdoblje od 2021. do 2023. godine.

Naime, Grad Metković je 2018. godine po prvi puta iz svoga proračuna izdvojio sredstva za poljoprivrednike, a pravo na potporu imaju poljoprivredna gospodarstva sa sjedištem i poljoprivrednom proizvodnjom na području grada. Prema novome Programu, iznos je ove godine povećan za 100 tisuća kuna.

Back to black_baner
Back to black_baner

„Ovo je četvrta godina da Grad Metković dijeli potpore poljoprivrednicima, i to kroz nekoliko mjera. Od prve godine cilj nam je biti podrška našim poljoprivrednicima i podupirati poljoprivrednu proizvodnju na području grada. Naravno, u skladu sa svojim mogućnostima želimo i povećavati te potpore. Tako su one u novome programu povećane za 100 tisuća kuna, odnosno, s 500 na 600 tisuća kuna. Nadam se da ćemo taj iznos svake godine povećavati“, istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.  

Gradski vijećnici usvojili su i Prijedlog Odluke o suglasnosti provedbe ulaganja u projekt rekonstrukcije Područnoga dječjeg vrtića u Vidu.

„Svi znamo da se posljednjih nekoliko godina povećava broj upisane djece u naše vrtiće. Drago mi je zbog toga, ali smatram da moramo kontinuirano ulagati u infrastrukturu te tako poboljšavati uvjete za rad djelatnika te kvalitetnije obrazovanje naše djece od najranije dobi. Zbog toga ulazimo u projekt rekonstrukcije vrtića u Vidu. Projekt smo prijavili na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, ali ćemo se prijaviti i na nedavno objavljeni natječaj LAG-a Neretva“, naglasio je Milan.

Na sjednici Gradskoga vijeća usvojen je i prijedlog Promjene Statuta Grada Metkovića koji se uskladio sa Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Tom promjenom, veće ovlasti su dobili mjesni odbori koji će Gradskome vijeću moći predlagati donošenje akata i sl., a umjesto dosadašnjih 17, Gradsko vijeće imat će 15 članova. Također, od idućih lokalnih izbora gradonačelnik Metkovića će, umjesto dva, imati jednoga zamjenika.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content