“Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje“ – humanitarna prodaja slastica u Srednjoj školi Metković

 

U Srednjoj školi Metković u tijeku je humanitarna prodaja slastica pod nazivom „Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje!“, a sav prihod namijenjen je za potrebe misijske postaje oca Ante Gabrića u Maria Pollyu.

Riječ je o dijelu programa ovogodišnje manifestacije „Dani oca Ante Gabrića“ koji se održava po posebnim epidemiološkim mjerama, a kao i dosada, uključene su sve škole s područja Metkovića.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

„I ove godine sudjelujemo u manifestaciji ‘Dani oca Ante Gabrića’, ali zbog epidemioloških razloga nemamo svečani program, već svaki razred ima svoj program. Između ostaloga, imat ćemo izložbe, recitacije te videoprojekciju u kojoj će biti prikazane sve naše dosadašnje aktivnosti. Također, naši učenici kuhari iduća tri dana prodaju slastice, a sav prihod bit će usmjeren prema našoj školi u Indiji“, kazala je pedagoginja Violeta Oršulić, koja je ujedno i predsjednica Zaklade „Otac Ante Gabrić“.

Inače, u Srednjoj školi Metković je 2009. osnovana Udruga Mladi oca Ante Gabrića kojoj je početni cilj bio pružiti pomoć i podršku učenicima slabijega imovinskog stanja. Nakon akcija usmjerenih na učenike škole i njihove obitelji, krenuli su i s akcijama u svrhu prikupljanja pomoći Caritasu, Crvenom križu, don Velimiru Tomiću i njihovim misijama u Tanzaniji, srušenoj školi u Japanu itd, a put ih je u konačnici odveo i do Antine Bengalije.

Prije šest godina, uz pomoć tadašnjeg vicepostulatora Antuna Volenika, stupili su u kontakt s p. Silvestrom Xavierom, svećenikom  koji je živio i radio s našim misionarom te na čijim je rukama otac Ante Gabrić umro. Od tada započinje njihov hod ‘Antinim stazama’, a svrha im je oživjeti njegove misijske postaje.

Dosada su, između ostaloga, obnovili školu u Kupleu, otvorili novu školu u Marijapoliju, obnovili crkvu, uredili prilaz kipu Oca Ante, uredili njegov grob te postavili kip Majke Tereze. Prošle godine ujedinili su cijelu Hrvatsku te organizirali hodočašće u Indiju, u sklopu kojega su dva tjedna volontirali u misijskim postajama oca Ante.

Na ovim aktivnostima ne planiraju stati, a osnovali su i Zakladu ‘Otac Ante Gabrić’, o kojoj ćemo više pisati u idućim tekstovima.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content